Masové koule na zelí
Potřebné ingredience
500 g mletého masa, 1 vejce, sladká paprika, pepř, sůl, 5 lžic rýže Basmati, trocha hladké mouky (pšeničné, špaldy ...), 2 lžíce sušené cibule, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, na podlití cca 100 ml vody, (v případě potřeby instantní jíška)
Postup přípravy
Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky.
Kuličky nechat zatáhnout v horkovzdušné fritéze (nebo osmahnout na pánvi).
Zelí smíchat se sušenou cibulí (v případě potřeby trochu osladit).
Zelí rozložit na dno hrnce a na něj rozložit masové kuličky.
Podlít vodou.
Pomalit na LOW 6 hodin.
Masové koule vyjmout z hrnce a v případě potřeby zelí zahustit jíškou.
V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl. Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky. Kuličky nechat zatáhnout v horkovzdušné fritéze (nebo osmahnout na pánvi).
Zelí smíchat se sušenou cibulí (v případě potřeby trochu osladit).
Zelí rozložit na dno hrnce a na něj rozložit masové kuličky. Podlít vodou.
Pomalit na LOW 6 hodin. Masové koule vyjmout z hrnce a v případě potřeby zelí zahustit jíškou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé