Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Masové koule na zelí

0.0
Masové koule na zelí

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, sladká paprika, pepř, sůl, 5 lžic rýže Basmati, trocha hladké mouky (pšeničné, špaldy ...), 2 lžíce sušené cibule, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, na podlití cca 100 ml vody, (v případě potřeby instantní jíška)

Postup přípravy

V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl.
Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky.

Kuličky nechat zatáhnout v horkovzdušné fritéze (nebo osmahnout na pánvi).

Zelí smíchat se sušenou cibulí (v případě potřeby trochu osladit).
Zelí rozložit na dno hrnce a na něj rozložit masové kuličky.
Podlít vodou.

Pomalit na LOW 6 hodin.

Masové koule vyjmout z hrnce a v případě potřeby zelí zahustit jíškou.

V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl. Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky. Kuličky nechat zatáhnout v horkovzdušné fritéze (nebo osmahnout na pánvi).

Zelí smíchat se sušenou cibulí (v případě potřeby trochu osladit).

Zelí rozložit na dno hrnce a na něj rozložit masové kuličky. Podlít vodou.

Pomalit na LOW 6 hodin. Masové koule vyjmout z hrnce a v případě potřeby zelí zahustit jíškou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie