Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Ananasové řezy

0.0
Ananasové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 50 ml teplé vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa; Krém: 1 ananasový kompot, mléko, 2 ananasové pudingy, 125 g másla, 130 g moučkového cukru, 2 zakysané smetany (400 g); Posypání: 100 g strouhané hořké čokolády

Postup přípravy

Korpus: Z bílků ušleháme pevný sníh. Do něj zašleháme postupně cukr, žloutky, vodu a olej a nakonec zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C. Upečený korpus necháme vychladit.

Krém: Kompot scedíme. Ananas rozmixujeme ponorným mixérem. Šťávu z kompotu doplníme mlékem do objemu 500 ml a se 2 ananasovými pudingy uvaříme hustý puding. Povrch přikryjeme potravinovou fólií nebo igelitovým sáčkem, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout.
125 g másla vyšleháme s 130 g moučkového cukru. Metlami prošleháme vychladlý puding (aby se lépe zašlehával) a potom postupně zašleháme do máslové směsi. Pak zašleháme zakysané smetany a nakonec rozmixovaný ananas.

Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme v chladu proležet.

Tip: Pokud nemáte rádi ananas, můžete udělat ovocný krém podle Vaší chuti - jahodový kompot + 2 jahodové pudingy, broskvový kompot nebo meruňkový kompot + 2 vanilkové pudingy...

Přeji dobrou chuť.

...

...

...

...

...

Ananasový puding

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie