JEMNÝ MRAMOROVÝ MOUČNÍK

Potřebné ingredience
1 čtvrtlitrový hrnek pšeničné polohrubé mouky, ½ hrnku hladké pšeničné mouky, ½ hrnku hladké špaldové mouky, 1 sáček kypřícího prášku (používám bezfosfátový), ¾ hrnku jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, asi ¾ hrnku mléka (doředíme dle hustoty těsta), 3 celá vejce, ½ kelímku zakysané smetany, ½ hrnku oleje. Pro mramorový vzorek potřebujeme 1 sáček čokoládového pudinku, malou lžičku kakaa (nemusí být), deci mléka.
Postup přípravy
Do vymazaného a vysypaného plechu vlijeme 1/3 těsta.
Druhou třetinu těsta oddělíme do menší misky, kam vsypeme 1 sáček čokoládového pudinku, malou lžičku kakaa, deci mléka podle hustoty a prošleháme dohladka.
Tmavou náplň v nepravidelných proužcích rozprostřeme na plech s těstem, stejně tak přidáme zbytek bílého těsta a pečeme 20-30 minut při teplotě 180 st. C.
Hotový moučník necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť.

Vychladlý koláček naporcujeme na dílky a můžeme jemně pocukrovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

