(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Testovací recept - Králík na smetaně
Potřebné ingredience
600 g králičí maso 50 g uzená slanina pepř mletý sůl 2 lžíce ocet 1 lžíce cukr 1 ks cibule 1 ks petržel 4 ks mrkev 400 g celer bobkový list 2 ks nové koření 3 ks pepř celý 80 g sádlo 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva moučkový cukr 1 lžička hořčice plnotučná 250 ml zakysaná smetana
Postup přípravy
Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet.
Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme, až změkne. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme.
Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.
Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme, až změkne. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme.
Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé