Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Králík na švestkách

0.0
Králík na švestkách

Potřebné ingredience

1 králík (asi 1200g), 2 dcl červeného vína, 500g sušených švestek, 60g másla, 60g hladké mouky, 1 lžíce rybízového rosolu, celý pepř, bobkový list, sůl, mletý pepř. Na ozdobu: brusinky,plátek citronu a petrželka

Postup přípravy

Očištěného králíka omyjeme pod tekoucí vodou a naporcujeme. V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a králíka na něm opečeme. Maso vyndáme, máslo zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem a asi 1/2 l vody. Metlou rozšleháme, přidáme namočené sušené švestky, několik zrnek pepře a bobkové listy (2-3). Opečené maso vrátíme do kastrolu a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka.
Až je králík měkký, vyndáme jej z omáčky, kterou přes jemné síto propasírujeme, zamícháme lžící rybízové marmelády a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a nakonec necháme prohřát v omáčce maso.Králíka podáváme přelitého švestkovou omáčkou s plátky citronu, brusinkovým kompotem. jako přílohu podáváme krokety a lze i s pečivem.

Takto připravený králík je vhodný i ke slavnostní tabuli, na netradiční vánoce, či svátky vánoční. Na slavnostní tabuli by nemělo chybět dobré červené víno

Přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martak1 (upraveno) 18. 3. 2013, 15:02
g
Pegy 11 21. 12. 2012, 20:02
Leni,zítra dělám k obědu (Y) (Y).Vypadá to úžasně :-p :-p :-p :-p
Jitule64 16. 6. 2007, 12:04
:-o :-o :-o Teeeeeda, to vypadá exkluzivně!!! (Y) (Y) (Y) (Y) Manža kulil oči, že by si to hned dal! ;-) :-P :-P :-P Někdy určo vyzkouším! |:o) (L)
sulipupi 16. 6. 2007, 12:13
@Jitule64 Vyzkoušejte, je to mňamka, mám to z časopisu a dělala jsem už dvakrát, právě o těch vánocích na 1. svátek a teď podruhé o minulém víkendu. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie