(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
kuře na švestkách
Potřebné ingredience
1 kuře, 2 hrnky vyloupaných švestek, nakrájených na čtvrtky, 1 hrnek červeného vína( suché např. Frankovka), 1/2 hrnku másla, 1 lžíce octa, 1 lžíce hl. mouky, tymián, pepř, sůl.
Postup přípravy
naporcované kuře zalijeme vínem s tymiánem a octem a dáme do pekáče uležet na noc. Druhý den kuře osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a spolu s nálevem a šupneme do trouby. Po chvíli pečení přidáme švestky a pečeme do zlatova.
Občas lze udělat verzi číslo 2. a to kuře na ananasu a to je to samé, jen se použije bílé víno a ananas místo švestek. Je to též vynikající. Jako přílohu jíme brambor.
Vychytávka na tymián: svážu pár svazečků nití a dám na různá místa v pekáči, jde potom snadno vyndat, tedy pokud se použije čerstvý.
Občas lze udělat verzi číslo 2. a to kuře na ananasu a to je to samé, jen se použije bílé víno a ananas místo švestek. Je to též vynikající. Jako přílohu jíme brambor.
Vychytávka na tymián: svážu pár svazečků nití a dám na různá místa v pekáči, jde potom snadno vyndat, tedy pokud se použije čerstvý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evula.U
(upraveno)
22. 9. 2016, 20:19
Latimeriepodivna
(upraveno)
22. 9. 2016, 20:17
jdu na to, maso už je naložené máme letos hromadu švestek, tak jíme švestky ve všem, díky za inspiraci
buxus
(upraveno)
22. 9. 2016, 22:31
@Latimeriepodivna
nemáte zač, určo bude chutnat....my s receptem uspíváme již několikátý rok...jak se švestkami, tak i s tím ananasem....
Latimeriepodivna
(upraveno)
23. 9. 2016, 20:43
@buxus
jojo, bylo toho málo - naši puberťáci málem slupli i pekáč příště zkusím ananas
buxus
(upraveno)
25. 9. 2016, 22:17
@Latimeriepodivna
jůůů, to je dobře, ananas je taky luxusní mňamka a když zavaříte švestky jen ve vlastní šťávě, tak můžete celoročně i se švestkami.