Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

KRŮTÍ STEHNA NA ŠVESTKÁCH

0.0
KRŮTÍ STEHNA NA ŠVESTKÁCH

Potřebné ingredience

2 Krůtí stehna, 6 lžic olivového oleje, 10 snítek tymiánu, 2 menší červené cibule, 400g vypeckovaných švestek, 1PL cukru, 5PL balzamikového octa, 150ml červeného vína (nejlépe portské), 4PL zakysané smetany, sůl, pepř

Postup přípravy

Kůži na krůtích stehnech nařízněte ostrým nožem na několika místech rovným řezem, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, přidejte 5 snítek tymiánu a nechte hodinu odležet v lednici.

Troubu rozehřejte na 200°C. Stehna vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte dozlatova asi 2 hodiny. Průběžně podlévejte. Hotová stehna vyjměte, zabalte do alobalu a uchovejte na teplém místě.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Švestky omyjte, vypeckujte a roztrhněte na půlky (chcete-li jemnější omáčku, tak nakrájejte na menší kousky). Na zbylém vypečeném tuku lehce orestujte cibuli, poprašte ji cukrem a krátce osmahněte, dokud nezačne karamelizovat. Zřeďte ji balzamikovým octem, potom vmíchejte červené víno a přilijte trochu vody. Přihoďte švestky, odrhnutý tymián a směs duste 10-15 minut. Chcete-li jemnou omáčku, tak ponorným mixérem vše rozmixujte. Nakonec ji zjemněte zakysanou smetanou ( já dala část šlehačky a část zakysané). Prohřejte (ale už nevařte zprudka) a podle chuti dosolte, případně přislaďte.

Můžete podávat s pečenými bramborami. Dobrou chuť
Doma se toho nemůžou dojest, je to fakt neuvěřitelná mňamka!!!

Takto vypadá rozmixovaná omáčka - stehno jsme měla horní

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jezibabka 31. 3. 2017, 14:40
Vypadá naprosto skvěle! Vyzkouším a děkuji za recept (clamp)
Vlr.Buckova 11. 1. 2013, 14:03
Týjo, nemůžu už dávat do oblíbených, tak dám komentík a už mě neutečete :-)
priorita 15. 12. 2012, 14:31
Naprosto luxusní záležitost!!! Mňam :-) Děkuji za recept!!!
LucKudka79 23. 6. 2012, 13:44
Dobrý den, švestkovou omáčku jsem teď právě jedla podruhé.Poprvé to bylo v restauraci a nechutnalo mi to. Ale dneska klobouk dolů před Vaším receptem...... naprostá bomba, mohla jsem se užrat a manžel taky........ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
JanaHovor 26. 6. 2012, 11:47
@LucKudka79 To mám radost - taky tohle jídlo miluju a jiné švestkové omáčky mi už nechutnají - hlavně ty z těch povidel. :-) :-)
kabrnca 6. 2. 2011, 13:33
Dobrý den,dnes jsem vyzkoušela Váš recept a rodinka si nemohla vynachválit jak si pochutnali :-)!Olizovali jsme se všichni až za ušima (jidlo).Přeji krásný den Lenka K. (mamca). (Y) (Y) (Y)
JanaHovor 6. 2. 2011, 20:05
@kabrnca Tak to mám obrovskou radost |:o) mějte se moc krásně (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie