Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
ŽEBRA NA MEDU

ŽEBRA NA MEDU

Potřebné ingredience

1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 1,5 lžíce sojovky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), bazalka, skořice, oregáno, sůl

Postup přípravy

Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla, nebo rovnou pečeme asi 2 hod.

Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové lodičky

Ořechové lodičky

Potřebné ingredience

120g mletých lískových oříšků, 3 lžíce moučkového cukru, 2 bílky, 75g cukru, 1 vanilkový cukr
Náplň: 50g smetany na šlehání, 100g jemné hořké čokolády, 20 ml koňaku (já používám rum :-))

Postup přípravy

Troubu předehřejeme asi na 120 °C. Na plech dáme peč. papír. Smícháme ořechy a moučkový cukr. Za stálého přisypávání 75 g cukru a vanilkového cukru ušleháme z bílků velmi pevný…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
HOLEČEK :-)

HOLEČEK :-)

Potřebné ingredience

RECEPT OD KAMARÁDKY : 5 velkých brambor, sklenice zelí (já požívám sladkokyselé, ale může být i kysané), uzené maso (pro děti třeba šunka), cibule, eidam, koření

Postup přípravy

Brambory si uvaříme do měkka a rozšťoucháme, tak aby zbyly kousky. Na oleji nebo másle opražíme cibulku do zlatova a opečeme na kostičky uzené maso, nejlépe domácí. Brambory dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krémový moučník s ovocem

Krémový moučník s ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vajíčka, 100g cukru, 2 lžíce oleje, 80g polohrubé mouky, 1/3 prdopeče.
Krém: 1 vanilkový pudink, 3,5 dcl vody, 1/4 másla, vanilkový cukr, 4 lžíce cukru, 2 lžíce rumu (lze vynechat)
Ovoce dle sezony (jahody, broskve, meruňky......)Na polití želatinu

Postup přípravy

Z tohoto těsta se dělá roláda, ale je výtečná i na takové moučníky: 4 žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku,prdopeč, vymícháme. Z bílku vyšleháme sníh a přimícháme k…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková se sýrem

Pórková se sýrem

Potřebné ingredience

Máslo, hladká mouka, střední pórek, zeleninový bujon, 2obdélníky taveného sýra

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme vodou, přidáme bujon, pórek nakrájený na kolečka a povaříme, až je pórek změklý. Poté projedeme ručním mixérem, tak, aby…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
NÁDIVKA Z CUKETY

NÁDIVKA Z CUKETY

Potřebné ingredience

1/2 kg cukety, 1 velká cibule, 1 velká mrkev, 10dkg salámu, 10dkg eidamu, 2 dcl krupice (hrubé mouky), 1/2 dcl oleje, 2 žloutky, 2 bílky (ušlehat sníh), 3 stroužky česneku, sůl, kmín, majoránka,pepř,petželka,

Postup přípravy

Vše potřebné nastrouháme na hrubším struhadle a promícháme se všemi přísadami. Pečeme ve vymaštěném pekáčku

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

4 vejce, 10 dkg cukru, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, 20dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vanilkový pudinky, necelý litr mléka, 2 šlehačky + 2 tužidla, zakysaná smetana, kakao na obarvení těsta

Postup přípravy

Z bílku ušleháme sníh, zašleháme cukr (šleháme do zhoustnutí), potom žloutky, vodu, olej a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. 2/3 těsta nalejeme na vymazaný plech, 1/3…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s cuketou

Těstoviny s cuketou

Potřebné ingredience

400g těstovin, slanina, 2 cukety, 200g třešňových rajčátek (můžou být i normální rajčata, nakrájená na kousky), olivový olej, 4 lžíce bazalkového pesta,Parmezán na posypání nebo jiný strouhaný sýr

Postup přípravy

Ve velkém hrnci uvedťe do varu osolenou vodu. Vhoďte těstoviny a uvařte na skus. Proti slepování můžete do vody přidat trochu olivového oleje.

Zatímco se připravují…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahody v listovém těstě

Jahody v listovém těstě

Potřebné ingredience

300g jahod, 2 mražené pláty listového těsta (nebo klasické,ale budete muset válet placky:-)), 1 žloutek, 100g jahodové marmelády, šťáva z jednoho citronu, cukr moučka na posypání
Vanilkový krém: 300ml mléka, 1 žloutek, 25 g solamylu, vanilkový cukr

Postup přípravy

Plátky těsta nechte rozmrznout, troubu předehřejte na 190°. Jeden plát položte na plech s pečícím papírem. Z druhého plátku vyřízněte vnitřní část tak, aby vznikl asi 1,5cm…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené s celerem

Vepřové plátky zapečené s celerem

Potřebné ingredience

Vepřové plátky (kotleta, krkovice, já dělám i z kuřecího masa), cibule, celer, šunka, kečup, sýr na zapékání, koření

Postup přípravy

Maso si ochutíme dle svého (grilovací koření, sojovka, kari ...pepř, sůl), zprudka opečeme na pánvi a naskládáme do zapékací mísy. Na výpeku osmahneme cibuli a celer na malé…

Zobrazit více...

Kategorie