(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Citrusový dezert

Potřebné ingredience
Piškot: 5 vajec, 70g cukru, 130g hrubé mouky, sůl. Citrónová náplň: 1 a 1/2 šlehačky, 1 ztužovač, šťáva z 1 citrónu. Pomerančová náplň: 400g pomerančového džusu (vymačkané šťávy), 1 vanilkový pudink, 2 malé lžíce cukru, 50g másla
Postup přípravy
Z bílků, soli a části cukru vyšleháme sníh. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh. Pečeme na nízkém plechu asi 10 min. na 200°C. Necháme vychladnout a přepůlíme. Z pomerančové šťávy připravíme pudink a do horkého vmícháme máslo, necháme vychladit. Šlehačku ušlehat se ztužovačem, cukrem a citrónem. Na korpus střídavě v řadách nanášíme obě náplně, přikryjeme druhou polovinu korpusu a naneseme náplň stejným způsobem. Necháme dobře vychladit.

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé