Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)

0.0
VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)

Potřebné ingredience

Žloutkový krém 250 ml mléka 1 sáček pudinku 60 g cukru krupice 2 žloutky 50 g másla Odpalované těsto 120 ml vody špetka soli 60 g másla 100 g hladké mouky 3 vejce

Postup přípravy

Žloutkový krém
250 ml mléka
1 sáček pudinku
60 g cukru krupice
2 žloutky
50 g másla
Postup
Pudink se žloutky rozmícháme v mléce v dostatečně velkém hrnci. Nepřestáváme míchat a přivedeme k varu – vaříme 1-2 minuty. Pudingovou směs odstavíme a vmícháme do ní cukr a máslo. Až se máslo úplně rozpustí a zapracuje do krému, krém přelijeme do mísy, a ještě horký ho zakryjeme potravinářskou fólií. Jakmile vychladne na pokojovou teplotu, uložíme na noc do chladničky. Pokud jste nedočkaví, můžete tento krok urychlit umístěním krému do mrazáku.

Odpalované těsto

120 ml vody
špetka soli
60 g másla
100 g hladké mouky
3 vejce
Postup
Ve středně velkém kastrolu přivedeme vodu k varu. Přidáme špetku soli a máslo, a opět čekáme, až se voda s máslem začne vařit. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme všechnu mouku najednou. Důkladně mícháme asi dvě minuty, dokud se směs nezačne lepit na hrnec a vytvářet lehký bílý povlak. Odstavíme a mícháme do mírného zchladnutí. Poté po jednom vmícháme vejce.

Hladkou hmotou naplníme sáček se zdobící tryskou. Tvoříme kolečka přímo na plech vyložený pečícím. Mějte na paměti, že věnečky při pečení nabydou, proto je nutné mezi nimi nechat vetší mezery. Vyvarujeme se tak nechtěnému slepení jednotlivých koleček. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 10 minut.

Po vychladnutí hotové věnečky podélně rozkrojíme ostrým nožem. Vychlazený žloutkový krém vyšleháme do hladka a pomocí sáčku se zdobící špičkou plníme spodní část věnečku, jemně přiklopíme duhou polovinu. Pokud mají věnečky tendenci při krájení praskat, potřebují pár hodin odležet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie