(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Sernik (polský tvarohový koláč)

Potřebné ingredience
500g tvarohu, 150 g cukru, 4 vejce, odděleně, 90 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 15 g kukuřičného škrobu, 100 g smetany ke šlehání, vanilka, citronová kůra, rozinky v rumu
Postup přípravy
Tvaroh, máslo a vejce musí mít pokojovou teplotu. Máslo vyšleháme s tvarohem. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Ušleháme smetanu a bílky. Ke žloutkové směsi přidáme tvarohovou směs, poté mouku se škrobem a dobře promícháme. Poté přidáme ušlehanou smetanu, citrónovou kůru, rozinky a nakonec zlehka vmícháme sníh. Dortovou formu (cca 20 cm)vyložíme papírem, nalijeme těsto pečeme v troubě na 160 - 170°C asi 20 min., poté teplotu snížíme na 150°C a dopékáme cca 40 min. Necháme zvolna vychladnout v otevřené troubě, poté dome minimálně přes noc do lednice. Při pečení se koláč nafoukne, poté splaskne. Ze stránek vikendovepeceni.cz.

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé