(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Tdelník

Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 200g hladké (někdy dávám jen polohrubou a někdy jen hladkou)
1/2 kostky kvasnic
100 g cukru
1 dcl oleje (nebo máslo)
půl lžičky soli
250 ml mléka (dle potřeby)
2-3 žloutky
anýz
a suroviny na posypání
Postup přípravy
do mísy dám mouku, udělám důlek, nasypu cukr, nadrobím kvasnice a zaliju vlažným mlékem, jakmile vzejde kvásek, přidám sůl, žloutky, anýz - trošku, krásně to pak voní, zpracuju těsto a dám kynout.
Po vykynutí vyválím dlouhé válečky anmotám na formu )mám od Tescomy, ale dříve jsem motala na konzervu od fazolí)
Peču zhruba 20 minut na 170st.
Po upečení potřu rozpuštěným máslem s rumem a obalím v skořicovém cukru (ořechy, vanilkový cukr ...)jak co má rád
Po vykynutí vyválím dlouhé válečky anmotám na formu )mám od Tescomy, ale dříve jsem motala na konzervu od fazolí)
Peču zhruba 20 minut na 170st.
Po upečení potřu rozpuštěným máslem s rumem a obalím v skořicovém cukru (ořechy, vanilkový cukr ...)jak co má rád
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé