(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jablka v županu (a slané tyčinky)

Potřebné ingredience
lístkové těsto, jablka, strouhanka, cukr krystal, skořice mletá, vajíčko na potření, haldká mouka na posypání válu
Postup přípravy
rozválíme těsto jako na štrůdl a nakrájíme na 9 kousků a na každý kousek nasypeme trochu strouhanky, která nasaje šťávu z jablka, dáme kousek jablka, posypeme cukrem a skořicí a protilehlé rohy k sobě uprostřed přilepíme prsty. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi na 170 stupňů. Nejlepší jsou ještě teplé.
TYČINKY nakrájíme, pomažeme vajíčkem a posypeme solí, sezamem, kmínem,...... a pečeme
TYČINKY nakrájíme, pomažeme vajíčkem a posypeme solí, sezamem, kmínem,...... a pečeme

těsto

dáme strouhanku, jablka, cukr, skořici

spojíme 2 rohy

spojíme další 2 protilehlé rohy a dáme na plech

:-)

upečeno

a zbylo těsto i na tyčinky :-)

a pocukrováno

moc krásné koláčky Katky Š. (alexandra) ID 1210 - děkuji

povedené tyčinky Katky Š. (alexandra) ID 1210
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
8. 12. 2016, 7:38
Děkuji za bezva rychlý receptík,nevěděla jsem,co honem pro návštěvu.




nahlásit

alexandra
(upraveno)
26. 4. 2008, 17:32
Tak hotovo, hodila jsem fotečku do receptů... Ještě jednou díky a jdeme na ně!!!






nahlásit

marcelakr
(upraveno)
26. 4. 2008, 19:01
@alexandra
Kati, díky za fotečky, vložila jsem je k receptu







nahlásit

alexandra
(upraveno)
22. 4. 2008, 15:06
A jde tam dát i jiná náplň? třeba tvaroh, nebo povidla, nebo marmoška...? Už se na to chystám!!
nahlásit

marcelakr
(upraveno)
22. 4. 2008, 18:30
@alexandra
Kati, nevím, zda yby to nevyteklo? protože někdy ty rožky nejdou moc spojit (když je třeba těsto moc od mouky, tak to nelepí), a nebo se při pečení oddělí......... takže nevím, nezkoušela jsem. Já dávám kousek jablka a moc nám to chutná, dám vždy co největší kousek, jaký se na ten čtvereček vleze, aby šel zabalit.

nahlásit

alexandra
(upraveno)
21. 4. 2008, 8:25
vypadá to božsky a jednoduše!! asi zkusím
A to těsto - klasika listový na štrůdl??



nahlásit

marcelakr
(upraveno)
21. 4. 2008, 9:13
@alexandra
jj, klasika na štrůdl,....ale jak píši nejlepší jsou čerstvé, druhý den už tak moc mi nechutnají.....druhý den je lepší štrůdl
ono vlastně je to zcela stejné, jen jinak balené

nahlásit