(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Dezert který se udělá sám
Potřebné ingredience
20 dkg cukru krupice, 15 dkg másla, 8 žloutků, 9 vrchovatých lžic polohr. mouky, 4 vanilkové cukry, 1 l mléka, 8 ušlehaných bílků
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem, nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho), a dáme do STUDENÉ trouby, troubu nastavíme na 130 - 135 stupňů a pečeme 1,5 hodiny, po celou dobu pečení NEOTVÍRAT TROUBU. Pak troubu vypneme a zákusek necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice. Pokud dodržíte postup, vznikne vám po vychlazení zákusek skládající se ze 3 vrstev.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

zukoř
(upraveno)
20. 5. 2010, 12:20
tak jsem zkusila a
výborný mńamozní
i pochvalu jsem dostala
jen byla fuška jí ohlídat, aby vůbec stihla vystydnout
rozhodně přidávám do oblíbených









nahlásit
magick
(upraveno)
18. 7. 2008, 6:05
Určitě zkusím,mám jen takový malý dotaz na jak velkém plechu se peče?

nahlásit

Douglas
(upraveno)
18. 7. 2008, 5:05








nahlásit
gabb
(upraveno)
4. 6. 2008, 8:45
Včera jsem upekla a musím pochválit Váš recept
buchta byla vynikající .
Gabča


nahlásit

Davidinka
(upraveno)
28. 5. 2008, 14:56
Je to již 14 dnů co jsme si na dezertu pochutnávali, ale moooc chutnal všem. A cukru jsem dala 20dkg. Podle naší chuti to je dost. Určitě to zase někdy upeču.






nahlásit
Jitka24
(upraveno)
26. 5. 2008, 12:53
Dobrý den, taky jsem neodolala a zkusila jsem upéct. Podle zde uvedených zkušeností jsem zmenšila množství cukru, ale musím říct, že už bych to neudělala, měla jsem pocit, že ta pudingová vrstva chutnala velmi mdle a že jí chyběl právě cukr. Vrstvy se mi sice udělaly tři, ale ta spodní byla jen velmi tenká a ta vrchní byla zas hodně silná. Vzhledem k tomu, že mám ráda puding, i dezert mi chutná a dovedu si ho představit jako letní pohoštění, politý rozmixovanými jahodami nebo malinami a se šlehačkou. To pak bude teprve dobrota. Jitka
nahlásit

zdee
(upraveno)
22. 5. 2008, 19:21
dobrý večer, dnes jsem zkoušela, právě jsem vytáhla z lednice a ochutnala. Vrstvy se zadařily, ale musím přiznat, že chuťově se žádný zázrak nekonal, souhlasím s tím, jak už tu někdo psal, že to připomíná buchtičky s krémem, takže se to bude hodit na snídani a svačinky, určitě nevyhodíme, vše zbaštíme

nahlásit

DAPED
(upraveno)
20. 5. 2008, 12:39
DĚLALA JSEM VČERA,,,,ALE BOHUŽEL SE MI NEUDĚLAL...
KDE SE STALA CHYBA NEVÍM...POSTUP JSEM PŘESNĚ DODRŽELA...TAKŽE ŠLA BUCHTIČKA DO ZÁCHODU







nahlásit
LadaKrepel
(upraveno)
20. 5. 2008, 22:15
@DAPED
Bohužel mám stejnou zkušenost jako vy. Celý moučník se mi jakoby zdrsknul, místama jsem měla vrstvy dvě, ale většinou jen jednu. Chuťově to nebylo zase až tak špatné, ale na pohled vypadalo strašně. Navíc se musí na můj vkus strašně dlouho čekat na vychladnutí v troubě a pak ještě jednou v lednici. "Zlatý recept" na superrychlou hrnkovou olejovou bábovku. Za tu dobu než se tento dezert udělá je bábovka už i snědená.
nahlásit

DAPED
(upraveno)
21. 5. 2008, 14:12
@LadaKrepel
MÁM STEJNÝ NÁZOR, ALE KDYŽ SE TO OSTATNÍM MAMINKÁM POVEDLO TAK TO MAJÍ DOBRÉ, ALE JÁ UŽ JÍ TEDA DĚLAT NEBUDU, PROTOŽE NÁM ANI CHUTOVĚ NECHUTNALA TO MOJI CHLAPI NEJSOU VŮBEC VYBÍRAVÝ...ALE NEHANÍM TENTO RECEPT VŮBEC...KAŽDEJ MÁ JINÉ CHUTĚ...
ALE JAK ŘÍKÁTE VY ZLATÁ HRNKOVÁ JAKÁKOLIV RYCHLÁ BUCHTIČKA...





nahlásit

Mandy1972
(upraveno)
17. 5. 2008, 21:09
Dejte prosím,někdo tady fotečku

nahlásit

hanka.p.
(upraveno)
18. 5. 2008, 8:17
@Mandy1972
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1015128
nahlásit

novabar
(upraveno)
17. 5. 2008, 8:41
Holky, jen pro info, upravila jsem dnes množství cukru v receptu na 20 dkg

nahlásit

2007
(upraveno)
16. 5. 2008, 20:33
tak jsem pekla a právě vytáhla z lednice
dala jsem tedy jen 20dkg cukru a koláč je ůplně supeeeerrrrr
všichni ho chválí děkuji a asi bude náš hodně oblíbený
Ria a rodinka











nahlásit

parice
(upraveno)
16. 5. 2008, 13:32
Včera pekla dcera
. Je to v lednici , dneska na to vlítnem, tak jsem zvědavá. Ráno na plechu vypadala dobře.









nahlásit

kurel
(upraveno)
15. 5. 2008, 22:13


nahlásit

Davidinka
(upraveno)
15. 5. 2008, 17:23
Verčo, že by sem nikdo nechodil?
Taky čekám na odpověď ohledně velikosti plechu. Poraďte, prosím prosím.
Díky moc kuchařinky.







nahlásit

novabar
(upraveno)
15. 5. 2008, 21:52
@Davidinka
Marti, občas sem někdo (třeba já) mrkne, Verči jsem odpověděla do mailu. Plech je to klasický 25 x 35 co byl jako příslušenství k troubě


nahlásit

Davidinka
(upraveno)
16. 5. 2008, 13:33
@novabar
Děkuji Barunko. Jdu péct.
Těším se na výsledek.






nahlásit
beruškaveruška
(upraveno)
14. 5. 2008, 14:19
na jak velkém plechu to pečete 25x 35, abych věděla jak vysoký bude


nahlásit

kurel
(upraveno)
13. 5. 2008, 12:02
Tak toto musím vyzkoušet, pak písnu, co jsem vytvořila.

nahlásit
Pavla28
(upraveno)
10. 5. 2008, 22:37
Dobrý večer,buchta je opravdu výborná
,rozhodně si ji přidám do oblíbených.
Děkuji za receptík,co stojí za to.Pavla.


nahlásit

fyjona
(upraveno)
21. 5. 2008, 19:31

















nahlásit

tetinka
(upraveno)
10. 5. 2008, 21:07
Tak mi to nedalo a tento dezert jsem musela zkusit.Radši jsem dala jen 110g cukru a je to podle mne akorád,jen mám trochu problám s tím servírováním
vrstvy odskakují-no,já mám vlastně jen dvě
ta třetí milimetrová zůstává na plechu,takže na talíři máme ve zpod zlatavý vrch ,manžovi moc chutná,ikdyž vzhledově se mi moc nepovedla,v mém podání to je dezert na lžici a jíst přímo z plechu
,příště to musím vychytat,chuťově
díky.




nahlásit

novabar
(upraveno)
10. 5. 2008, 20:24
Teda holky, týden jsem tu nebyla, protože u Terky bojujem během týdne už s druhou nemocí.....a vidím že je tu živo
Chápu že nemusí každému chutnat, sto lidí sto chutí, ale takový "zázrak" jsem musela vložit


nahlásit