Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Křenová omáčka s masovými koulemi

0.0
Křenová omáčka s masovými koulemi

Potřebné ingredience

Vzhledem k tomu,že křenovou omáčku zde v receptech mám,nabízím vám dneska trochu rychlejší a podrobnější verzi této vynikající omáčky:-)

Postup přípravy

Zkopírované z mých stránek a obrázkový postup najdete u mě na webíčku :-)

Suroviny:

Na maso:500g vepřové mleté plece,1vejce,půl hrnku strouhanky,1malá rovná lžička sole,1malá rovná lžička majoránky,1malá plná lžička plnotučné hořčice,trocha mletého pepře

Na omáčku:100g másla,300ml šlehačky,2velké vrchovaté lžíce hladké mouky,1-1 a půl litru horké vody,1malá rovná lžička podravky,2malé rovné lžičky sole,2malé plné lžičky křenu(ve skle),1velká lžíce citrónové šťávy,6velkých rovných lžic cukru krystal

Postup přípravy:

Připravíme si masové koule:Do mísy dáme 500g mleté vepřové plece,1celé vejce,půl hrnku strouhanky,1malou rovnou lžičku sole,1malou rovnou lžičku majoránky,1malou plnou lžičku plnotučné hořčice,trochu mletého pepře(obr.1),pořádně promícháme a vytvoříme koule(obr.2).

A začneme s omáčkou:Rozehřejeme 100g másla,přidáme 2velké vrchovaté lžíce hladké mouky a orestujeme(obr.3).Zalijeme 1-1 a půl litrem horké vody(podle hustoty) a rozšleháme metlou.Přidáme 2malé rovné lžičky sole,masové koule(obr.4),přiklopíme a dusíme asi 40minut.

Nakonec nalijeme 300ml šlehačky,přidáme 2malé plné lžičky křenu(obr.5),1malou rovnou lžičku podravky,1velkou lžíci citrónové šťávy a 6velkých rovných lžic cukru krystal(obr.6).

Hotovo a můžeme podávat nejlépe s houskovým knedlíkem nebo klidně s rýží,těstovinou....

Výborná omáčka,doporučuji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Katešinka 1. 6. 2008, 19:31
(hello)jo jo skvělé pochutnala si celá rodinka (clamp) (radost) (radost)
Kocca 21. 5. 2008, 14:30
Pavli, díky za super receptík. Dneska jsme měli k obědu a je to moc velká dobrůtka. Dělala jsem k tomu knedlík z domácí pekárny a fakt jsme si mlaskali. (zajic) (C)
Zdenka55 19. 5. 2008, 8:45
A aká je tvoja web stránka?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie