Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KYNUTÝ KOLÁČ S REBARBOROU

0.0
KYNUTÝ KOLÁČ S REBARBOROU

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky,8 lžic moučkového cukru,3 žloutky, cca 150 ml oleje(odhadem sklenka-ne plná)kostka droždí(ne celá),250 ml mléka,špetka soli,rebarbora podle velikosti,asi 5 klacků,na podsypání strouhanku,vanilkový a skořicový cukr

Postup přípravy

Zahřejeme mléko,osladíme a rozdrobíme do něj kostičku droždí,necháme vzejít.mezi tím si do mísy nasypeme hladkou mouku,cukr,špetku soli,žloutky a přidáme olej a zbytek mléka.Oloupeme rebarboru a nakrájíme ne tenké plátky.Můžeme ji spařit horkou vodou,podle toho,jak je zralá-někdy to ani nedělám.Jakmile droždí začne kynout,naliju do mísy a uhnětu hnětacími metlami(můžete ručně)Těsto je kvůli oleji hodně vláčné a řídké,ale krásně se zpracuje,až je hladké a nelepí se.Na teplé místo díme přikryté kynout.Minimálně hodinu raději víc.
Jakmile těsto vykyne,utrhneme si potřebné množství pečícího papíru a vyválíme na něm placku,kterou přeneseme na plech a na plechu rukama těsto dobře roztáhneme po celé ploše-jde to krásně,těsto se nelepí a je fakt vláčné.Z tohoto množství já udělám 1 velký plech,nebo 2 malé a ne moc vysoké těsto,tak 1 cm.Necháme ještě na plechu chvíli kynout(15 minut) a pak lehce posypeme strouhankou a skořicovým cukrem.Poklademe rebarboru,hodně prosladíme krystalovým,vanilkovým a skořicovým cukrem,podle toho,jak máte rádi kyselou rebarboru.Kdo má rád,může posypat drobenkou,já nedělám.
Do předehřáté trouby dáme péct tak na 200 stupňů,asi 15 minut,podle výšky těsta.
Necháme vychladnout a pokud nejste rychlé,tak nestihnete ani ochutnat,natož vyfotit.
Až budu dělat příště,vložím detailní fotky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JarkaSenice 20. 5. 2012, 11:30
Paní Zorko, jelikož je sezona,kdy je dostatek krásné rebarbory,vybrala jsem si na zkoušku Váš recept.Bohužel,sice píšete,že olej dodá těstu vláčnost,ale neuvádíte nikde množství oleje.Jelikož jsem již dlouholetá kuchařka,tak jsem si poradila,ale uvědomte si,že když něco v receptě vynecháte,může z toho vzniknout u začátečnic také pěkný " migan " Nicméně mě se povedl a je moc dobrý !!! jarkasenice ID 150371
zorka.pce 29. 5. 2012, 20:36
@JarkaSenice Jéé,Jarko,děkuju mockrát za upozornění.Ten olej mi v surovinách utekl a nikdo se zatím neozval ,-)Díky moc.To je jasný,že by mohl nastat problém.Dioplňuji a nezlobte se,Zorka
Hanahun 6. 5. 2009, 13:38
před chvílí jsem ho upekla, už je půlka pryč (Y). Díky moc (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie