Vanilkoví šneci

Potřebné ingredience
recept na těsto pochází odsud: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2429 ..............350 ml mléka
1 ks vejce,
120 ml oleje,
1 lžička octa,
špetka soli,
600 g polohrubé mouky,
30 g cukru krupice,
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí ,
......dále již vlastní experimenty s vanilkovými náplněmi .......NÁPLŇ č.1:
100 g Vanilmixu na náplň ,
300 ml studené vody na náplň,
....NA POTŘENÍ: 1 ks vejce nebo 1/2 deci mléka,
....NA POSYP:
sekané mandle, ořechový krokant, nemletý mák, sezam, čokorýže a pod...
Postup přípravy
Vyslo mi 32 ks, ale kdybych byla uz u prvni pulky sikovnejsi v krajeni, mohlo jich byt i 38-40.
Náhradou Vanilmixu může být Unikrém, který je k mání zde: http://www.gastropro.cz/DetailPage.asp?DPG=946
Pro ty co nemaji Vanilmix ani Unikrém je možné vyzkoušet jiné vanilkové náplně:
NÁPLŇ č.2:
2 balíčky pudinku bez vaření Dr.Oetker Creme Olé
400 ml mléka
NÁPLŇ č.3:
1 tvaroh ve vaničce polotučný, 250g
40g vanilkového cukru
4 lžičky vanilkového aroma
1 polévková lžíce Solamylu
NÁPLŇ č.4:
2 vanilkové pudinky na vaření
4 polévkové lžíce cukru krystal
500ml mléka
Základem pro nevytékající náplň je její vyšší hustota, proto ty snížené dávky tekutin do pudinků. Dalším předpokladem je krájení úhledných koleček ze smotaného závinu a jejich kladení na plech co nejvic na stojato, jako pohárek, ve kterém náplň při pečení zůstane. Třeba pudink při pečení nabyde, ale pokud se kolečko vyloženě neválí, zůstane, kde má.
Hodně zdaru! V postupu jednotlivé fotografie, jak se dařilo s různými náplněmi:

Na řezu. Náplň č.1 / Vanilmix.

Náplň č. 2 / Creme Olé.

Náplň č. 3 / tvaroh.

Směs náplní č. 2 a 3 (zbytky).

Náplň č. 4 / vanilkový pudink. Je hodně hustý, mějte trpělivost při jeho rovnoměrném rozdělení na těsto. SNad ani nejde mluvit o rozetření...

Otestovala jsem jeden výrobek, který se dá objednat přes internet, balený na kila a řekla bych, že to bude totožné s Vanilmixem, jediný rozdíl vidím v návodu, Vanilmix se ředí 100g:300g vody (300ml) a Unikrém se má ředit 100g:250g. Výsledek je ale příliš až zbytečně hutný, vypadá to stejně, jakobych dala méně vody do Vanilmixu. Díky tomu, že bVanilmix je balený po 15 kilech, vychází cenově výhodněji.
Tady je odkaz: http://www.gastropro.cz/DetailPage.asp?DPG=946
Kdo objednává třeba sušené droždí, které tam mají výhodně, nebo i další pekařské a gurmánské polotovary, tak se to poštovně pak už ztratí... Berte to jako tip. Na obrázku dnešní šneci s Unikrémem od Dr. Oetkera.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






































