(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Rafaelo-rychlé,chutné a zvládnou i děti
Potřebné ingredience
1 velké balení kokosu = 200g + kokos na obalení, 1 plechovka Salka a oloupané mandle
Postup přípravy
smícháme kokos se salkem a necháme 2h odležet v lednici. Pak tvoříme kuličky do kterých vmačkáváme mandle(někdo dává kandované ovoce,oříšky,čokoláda,rozinky ..co kdo rád)..kuličky ještě jednou obalíme v kokose....Je to moc dobré a mohou to dělat i děti.
Já toto cukroví dělám jako poslední těsně před vánocema aby nedošlu k vysušení.
Není potřeba aby se uleželo jako klasika cukroví..je dobré hned....a kdo má rád čokoládu, může ještě namáčet v čokoládě. Je to také moc dobré.
Já toto cukroví dělám jako poslední těsně před vánocema aby nedošlu k vysušení.
Není potřeba aby se uleželo jako klasika cukroví..je dobré hned....a kdo má rád čokoládu, může ještě namáčet v čokoládě. Je to také moc dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andrá1
(upraveno)
5. 12. 2008, 14:01
a ještě jeden zlepšováček..dá se to i upéct a je to tak moc dobré
Tominka
(upraveno)
27. 12. 2006, 13:05
Tak taky děláme, ale moc jako rafaelo mi to nechutná¨, spíš jako bounty, takže dělám kuličky a zalívám čokoládou, fakt dobrota!
Brichounek
(upraveno)
27. 12. 2006, 12:27
Taková dobrůtka. Dva dny před vánoci jsem udělala již několikátouí várku, protože poptávka převyšovala nabídku U manžela v práci se z zoho mohli zbláznit a ještě k tomu si mysleli, jak jsem šikovná, protože taková dobrota musí být hrozně složitá Bezva laskomina
Brichounek
(upraveno)
27. 12. 2006, 12:27
.
Vendelka
(upraveno)
20. 12. 2006, 14:45
Perfektní receptík , já tuhle mlsku dělám nejen před Vánoci a vždycky je do druhého dne pryč
pájinka
(upraveno)
19. 12. 2006, 10:30
Kolik je třeba asi mandlí na tuto dávku?
Andrá1
(upraveno)
19. 12. 2006, 18:56
@pájinka
Pavli přiznám netuším..vždy kupuji tak 20dkg,ale mandlí mám doma stálou zásobu..moje mlska...záleží taky jak veliké kuličky budete dělat...ale když Vám náhodou mandle budou chybět,nevadí,Kuličky jsou dobré i bez mandlí
amalka2
(upraveno)
30. 11. 2006, 23:29
Děkuji za recept Určitě je udělám jednoduché a rychlé, tak se mi to líbí
zdenka73
(upraveno)
30. 11. 2006, 19:45
Hmmm, tyhle jednoduché recepty se mi líbí ----akorát pro mě Vyzkouším. Díky za tip!!!
alexandra
(upraveno)
30. 11. 2006, 19:17
chci se zeptat - žádný tuk do toho? aby to drželo tvar? třeba Omegu, nebo tak....díky
Andrá1
(upraveno)
30. 11. 2006, 20:13
@alexandra
Kačí opravdu to tvar držet bude..není potřeba omegu,žádný tuk....jen dodržet recept
maruška
(upraveno)
30. 11. 2006, 14:12
Mňamka , díky za nápad
Xenuska
(upraveno)
30. 11. 2006, 14:09
Andrej, mám dotaz, nebo ostatní zkušenější , jak dlouho před vánoci to můžu udělat, aby se mi to nezkazilo?? Díky moc! Martina
Andrá1
(upraveno)
30. 11. 2006, 20:16
@Xenuska
ono se to nezkazí,ale mohlo by to vyschnout..čili rychlovka za 5minut 12
Andrá1
(upraveno)
30. 11. 2006, 20:12
@Xenuska
MArti já tohle cukroví dělám až naposledy....těsně před vánocema..
Xenuska
(upraveno)
1. 12. 2006, 9:44
@Andrá1
Andrej, díky, tak ho udělám teď a pozom taky Martina
veronova
(upraveno)
28. 11. 2006, 17:33
Musím jen doporučit, dnes jsem je zkoušela a už jsou ,,sežraný,, fakt jednoduchý a dobrý
Ája1
(upraveno)
27. 11. 2006, 18:16
Andrej, také chci vyzkoušet, ale nenašla jsem množství kokosu - kolik ho má být, stačí 250g nebo 500g? Děkuji!!
Andrá1
(upraveno)
27. 11. 2006, 21:33
@Ája1
Alen..moje chyba omlouvám se a doplním,ale je to to velké balení kokosu 200g
BlankaHec
(upraveno)
24. 11. 2006, 16:48
No to může být moc dobré, zítra koupím Salko a hned vyzkouším.
Martina 179
(upraveno)
23. 11. 2006, 20:16
(Andy)
(upraveno)
23. 11. 2006, 8:37
Jen se chci ještě zeptat, jak je uchováváte? Mají být v lednici? Určitě je udělám. Díky za recept
Andrá1
(upraveno)
23. 11. 2006, 9:33
@(Andy)
Andrej-mám je v dortové krabici někde v chladnu aby to nevyschlo...asi jako klasika vánoční cukroví.My máme super půdu.Není nutné to mít v lednici.
vlastina
(upraveno)
23. 11. 2006, 7:04
A bez mandlí, když se to dá pomalu péct do trouby jsou skvělé kokosky.
Andrá1
(upraveno)
23. 11. 2006, 9:35
@vlastina
hmmm...Vlasto.Tak to vyzkouším
Nikis.
(upraveno)
23. 11. 2006, 8:41
@vlastina
Fakt????? To bych mohla zkusit
lesyk
(upraveno)
22. 11. 2006, 22:57
Nejni to moc tekuté jenom kokos a salko.
Andrá1
(upraveno)
23. 11. 2006, 9:34
@lesyk
není to tekuté...nutno dodržet to odležení 2h v lednici.No zalapené prstíky mít budete..cukr tam je....ale žádná katastrofa
marči
(upraveno)
22. 11. 2006, 23:09
@lesyk
Také doma děláme a holky pomáhají, vloni s námi "patlala" i mladší dvouletá. Tekuté to není,jak se někdo ptal. Jen lepkavé. , ale jde to, když si to děti nedají zrovna do vlasů.
Hanka Ka.
(upraveno)
22. 11. 2006, 18:29
Díky moc za odpověď, určitě zkusím a doufám, že se mi to povede jako vám. Protože máme moc rádi rafaelo.Mějte se pěkně.
Andrá1
(upraveno)
22. 11. 2006, 18:44
@Hanka Ka.
Hani,určitě se to povede
Hanka Ka.
(upraveno)
22. 11. 2006, 18:12
Možná mám hloupý dotaz, opravdu jdou z toho tvořit kuličky, když je to salko jen tak. Nelepí se to MOC?Díky
Andrá1
(upraveno)
22. 11. 2006, 18:16
@Hanka Ka.
Hani,musíte to opravdu nechat odležet v lednici ty 2h.To je nutnost a pak se to už nelepí......ale kuičky jdou krásně.