Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 277 návštěvníků)

ÚŽASNÁ ČÍNA!!!

0.0
ÚŽASNÁ ČÍNA!!!

Potřebné ingredience

500g kuřecích prsou,1 cibule,1 porek,3 papriky,3 stroužky česneku,1 vejce,velká hrst arašídů,sojová omáčka,1 vrchovatá lžíce solamylu,1 lžíce oleje,pepř,trochu vody na podlití.

Postup přípravy

Nakrájíme najemno cibuli a česnek,potom na nudličky papriku,potom porek a přidáme do mísy i hrst buráků(vyloupaných),nakrájíme na kostky maso,přidáme vejce,lžíci solamylu a lžíci oleje a lžíci sojové omáčky.Přikryjeme alobalem a necháme alespoň hodinu odležet.
Rozpálíme pánev s trochou oleje,přidáme směs a restujeme,přidáme sojovku(asi dvě lžíce),zamícháme a podlijeme trochou vody,krátce podusíme a vypneme.
Podáváme s rýží,nebo hranolkami.

připravíme si suroviny

Nakrájíme si česnek a cibuli najemno a dáme do mísy

potom papriku na nudličky

potom pórek a oříšky

Nakrájíme maso,přidáme vejce,solamyl,pepř,sojovou omáčku a olej

Necháme odpočinout alespoň hodinu v lednici

Restujeme hotovou směs až je hotová dáme trošku sojovku a podlijeme vodou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

taba 20. 12. 2017, 12:26
Nedusí se vám to, když to opékáte najednou i s tou zeleninou? Maso by se mělo zprudka opražit a zeleninu udělat zvlášť, postupně podle tvrdosti...
plamenek 20. 12. 2017, 9:43
Dělám hodně podobně,jen nepodlévám vodou(zelenina pustí šťávu). A nechávám v lednici proležet do druhého dne.
anaba 20. 12. 2017, 8:27
vyzkouším,díky (F)
novackova 19. 12. 2017, 21:14
(Y) (Y) (Y) (F)
Hanička.V. 11. 3. 2017, 9:54
Moc dekuji je super,nedelam poprve. (Y) :-)
MajkaKi 2. 3. 2017, 21:38
(Y)
a161 1. 3. 2017, 11:23
...nechci být šťoural, ale maso bych raději, když je to Čína, krájel na nudličky. Aby to pak nebyl čínský guláš...
lakiara 1. 3. 2017, 12:00
@a161 Fakt vtipne a zaregistrovat se kvuli tomu,abyste mohl rejpat-skoda energie.Mel byste ji vybit jinde a smysluplneji.
a161 1. 3. 2017, 20:31
@lakiara ..proč rejpat, jestli chybí energie vám, rád vám ji předám...
laskonka333 27. 2. 2017, 16:19
:-)
srneckova 27. 2. 2017, 9:14
(Y) (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 1. 2. 2014, 20:49
(Y) (Y) (Y)
blanor 1. 2. 2014, 20:15
Zítra k obědu
Hanulka2 12. 11. 2011, 20:44
Můžu se zeptat, jak to, že máte čínu takhle tmavou? Já dnes vařila a byla hodně světlá, dala jsem tam nakonec i více sojovky, než píšete, ale stejně byla světlá. Musela jsem i dosolovat, jinak byla bez chuti. Přitom jsem to dělala přesně dle receptu.. tak nevím.. *-)
dexpre 13. 11. 2011, 11:23
@Hanulka2 Hani, také se přidávám....dělala jsem přesně podle receptu a mám ji světlou a přitom jsem dala hodně sojovky *-) Někde nastal error, tak snad dostaneme odpověď kde ,-) ,-)
Charlie138415 26. 2. 2017, 13:37
@dexpre Zdravím, myslím si, že záleží nejvíc na konkrétní sojovce. Používala jsem kdysi dávno tu klasickou malou, tuším značka Vitana, ta je opravdu světlejší. Doporučuji značku Kikkoman, které je nejblíž originální sojovce a nebo např v Globusu mají velké balení asi 0,7l sojovou omáčku a ta je tak tmavá, že stačí i méně. Tu používám já :-) (Y)
SSabina 26. 10. 2011, 19:00
Přítel mi ji právě uvařil a je naprosto SKVĚLÁ!!!!!! (Y) (clamp)
Ivik79 2. 3. 2011, 10:14
výborná (Y) (Y) (Y)
kvítečko 4. 11. 2010, 20:01
vypadá moc kráně a lákavě ,také vyzkouším (pl) (Y)
Malstep 4. 11. 2010, 19:23
Katko, strašně moc Vám děkuji za Váš recept na čínu (L) (L) (L). Je naprosto úžasná |:o) |:o) |:o). Čínu strašně miluju, ale nikdy jsem ji neuměla udělat, neuměla jsem ji ochutit, vždycky jsem do ni nasypala skoro kilo ,-) koření na čínu a stejně to nemělo chuť... Ale Vaše je naprosto jedničková |:o), dokonce druhý den byla ještě lepší (Y). Dokonce naší (X) moc chutnala, i když v upravené variantě :-D. Ještě jednou děkuji, konečně umím čínu (L). Krásný den, Lenka (hello) (hello) (hello)
Nadik71 23. 7. 2010, 18:39
(pl) (pl) (pl) (pl)právě připravuji k zítřejšímu obědu,krásně to voníííííí (Y) (Y) (Y) (Y)díky za receptík (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Helena3 20. 11. 2009, 16:45
Katko, čtu samou chválu na Vaší čínu, tak jsem právě dokrájela a smíchala suroviny (pl) a dala je do ledničky. Čína bude zítra na oběd (jidlo) :-) :-) :-)
Helena3 21. 11. 2009, 20:19
@Helena3 Čína byla super |:o) a moc všem chutnalo (L)
pammy 3. 10. 2009, 12:26
Varime dnes na obedik... zatial to vyzera velmi, velmi slubne.. |:o)
pammy 3. 10. 2009, 18:52
@pammy Čína bola naozaj úžasnááá.. dakujeme za tip... jednoducho, ale efektne.. fakt super!!! (F) Ja som doteraz mala s cinou vzdy ten problem, ze som ju presolila, tuto som nesolila vobec a bola fantastikus.. (clamp)
smeraci 15. 5. 2009, 14:38
Tak můžu napsat: NAPROSTO BOŽÍ ČÍNA!!! Můj manžel, který jen tak něco nesní, mi řekl, že jí mám dělat častěji, že byl úžasná (clamp) (clamp) (clamp) Takže moc díky za super rychlý a nenáročný recept (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie