Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Co mrazák dal - velmi rychlé a véééééééélmi dobré!!!

0.0
Co mrazák dal - velmi rychlé a véééééééélmi dobré!!!

Potřebné ingredience

* Kuřecí nohy (nejspíš může být i celé naporcované kuře, ale z nohou bude výsledná omáčka "šťavnatější"),
* houby - co kdo sbírá, já dala hříbky (měla jsem jen z mrazáku, samozřejmě mohou být i čerstvé, nicméně sušené asi ne),
* máslo,
* voda,
* cibule,
* koření podle chuti (hlavně kmín, sůl, vegeta, pepř),
* na zahuštění co kdo používá nejraději (já dala poplotučné mléko půl na půl s vodou a s moukou - kdo nemá rád dá jen vodu s moukou),
* přidala jsem i trochu šlehačky, co mi zbyla a dva taveňáky s libovolnou příchutí (opět dle chuti a množství můžete dát kolik chcete).
* Tohle je vymyšlený recept, taková nedělní znouzectnost, takže můžete dát třeba kus šunky, tvrdý sýr, napadá mě ještě brokolice, zkrátka co kdo má doma a co mu chutná, já doma tenkrát nic jinýho neměla...jen zbylé knedlíky a tohle a nechtělo se mi je dělat - jako pokaždé s vajíčkem a okurkou...:o).

Postup přípravy

Omyté kuřecí nohy naskládáme do pekáče co se jich tam vejde nebo kolik máme a zalijeme vodou aby byly pokryté tak do 3/4, osolíme a dáme koření. Na každou nohu dáme hrudku másla (kdo má rád více máslovou chuť omáčky dá hodně), poklademe houby (můžou být navrch, vespod, zkrátka všude, já jich dala hodně, že nebyly ty kuřata pod nimi vidět, ty navrchu se pak krásně upekly do křupava a byly...no mňam). Houby nám i drží máslo, nicméně dáme ještě máslo na houby a posypeme ještě drceným kmínem a pepřem. Můžeme i lehce posolit, kdo má rád slanější...ale je lepší to vždy přisolit na talíři, než se toho pak už nezbavit. Vrazíme do ROZŽHAVENÉ trouby a pečeme tak půl hoďky bez koukání. Šťáva z kuřete se krásně promísí s máslem a houbami a vodou a vytvoří lázeň, ve které kuřata nádherně změknou. Když už jsou nohy upečené (u mě je to tak za další čtvrthodinku, ale každý vaříme na něčem jiném), vyndáme je a dáme zvlášť třeba do horního dílu pekáče (ten můžeme ještě zapéct zeshora v troubě než se dodělá omáčka - já na ně nakapala ještě trošičku omáčky, aby se vytvořila kůrčička). Zbytek přecedíme, abysme získali houby zvlášť a šťávu zvlášť...houby necháme pořádně okapat, mezitím si ve větším kastrolu na másle osmažíme cibuli dohněda a přidáme okapané houby...chvíli smažíme spolu, aby se chutě spojili a pak nalijeme výpek z kuřete a hub....pořádně provaříme a zahustíme...přidáme šlehačku (pokud máme) a sýry...Doporučuji výslednou omáčku vlít zpět na kuřata a nechat to chvíli prostát spolu, třeba v troubě, která vychládá...já na to měla dost času, ale po druhý bych to asi už nevydržela a servírovala hned...:o). Podávala jsem se zbylým knedlíkem a oba s manžou jsme se oblizovali okolo celé hlavy...teda každej okolo tý svý...:o). Aspoň u jídla...:o).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie