Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Kuře na soli - rychlé, levné, dobré

0.0
Kuře na soli - rychlé, levné, dobré

Potřebné ingredience

1 kuře, 1 kg soli (může být o něco míň)

Postup přípravy

Na zapékací mísu nasypeme všechnu sůl, kuře zevnitř posolíme. Kuře na tu hromadu soli položíme a vložíme do trouby. Tak v půlce cyklu pečení, kuře obrátíme. Pečeme cca 1,5 h při 170 stupních. Určitě poznáte, kdy je hotové. Taky jsem tomu nevěřila, ale tohle kuřátko je moc dobré a šťavnaté. Vřele doporučuji. Podáváme s bramborem.

Než to dáme do trouby, mělo by to vypadat takto:

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

omiomi 9. 8. 2009, 19:37
Výbornéééé, děkujeme... (Y)
kebulka 14. 7. 2009, 18:06
já jsem ho kdysi pekla,ale někde jsem asi udělala chybu a ze spod se mě udělala na kuřeti šílená tlustá slaná krusta a šlo to dolu i s kůží +o(. Takže jsme si nepochutnali :-|
Bára D. 7. 7. 2009, 9:06
Tak jsem zkusila a je úžasné (L) (Y)
kalimera 12. 6. 2009, 13:24
Jani, musím vám napsat velikánskou pochvalu za recept. I já měla obavy, jak to dopadne, když se kuře nepodlévá, ale výsledek mne naprosto ohromil |:o) |:o) |:o). Kuře je jako grilované a hlavně bez práce. Pekla jsem ho spolu s novými brambory ve slupce, takže celý oběd byl "z jednoho hrnce" ^o). Určitě budu dělat častěji, ne-li pouze podle vašeho receptu. Mějte se krásně (hello).
cvrckova 1. 12. 2007, 19:24
Milá Jani, tak jsme si taky dnes pochutnali na kuřátku dle Vašeho tipu :-) a teda (clamp) (clamp) (clamp) Jednoduché a vynikajicí - takové recepty opravdu zbožňuju! :-$ Díky a mějte se krásně! |:o) Káťa (D)
Jita K. 25. 11. 2007, 19:19
Jani, dnes byl oběd dle vašeho receptu a byl prostě supeeeeeeeer (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Sice jsem měla strach, jestli to nebude moc slané, ale děti se jen olizovaly a praly o křupavou kůrčičku (zajic) (zajic) (zajic). Určitě ho teď budu muset dělat častěji. Díky Jitka
Jana V. 30. 11. 2007, 19:21
@Jita K. Jsem ráda, že jste si pochutnali. :-$
Pajcinka 10. 9. 2007, 13:18
Tak v neděli jsem dělala kuře podle tohoto receptu a je fakt úžasný!!!Bála jsem se toho množství soli,ale zbytečně,chuť je vynikající!Budeme dělat častěji.Moc děkuji za recept!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (F)
Jana V. 12. 9. 2007, 19:17
@Pajcinka Já děkuji za pochvalu. :-)
Pajcinka 7. 9. 2007, 19:24
Tento recept mě docela láká,jen se chci zeptat:co udělá ta sůl na pekáči?Rozpustí se nebo co? (H)A je pak nějaký sosík?Omlouvám se za přihlouplé otázky. ;-)
stranpa 7. 9. 2007, 18:24
Kuře peču celé?Nebo je lepší ho rozpůlit?A co ta sůl? Co šťáva z kuřete..ta je asi pak nepoživatelná,díky té soli *-) Mám kuře, mám sůl, ale nemám odvahu *-) Peče se zakryté nebo odkryté..podlévat nepodlévat *-)
MarketaLu 7. 9. 2007, 12:44
Supeeer (Y) (Y) (Y)Včera jsem vyzkoušela a bylo moc dobré (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
petracan 30. 8. 2007, 14:13
(Y) (Y) (Y) Jani, dneska jsme si pochutnali na kuřátku podle vašeho receptu, je to teda dobrůtka, Karolínka s Maxíkem si 2x přidali (Y) (Y) (Y), nevěřila jsem vlastním očím (Y) (Y) (Y). Určitě ho budeme dělat častěji, děkuji a mějte se krásně, Petra a děti (clamp) (clamp) (clamp) (L)
Jana V. 30. 8. 2007, 21:54
@petracan Jsem moc ráda, že vám chutnalo. Taky bych ráda zažila to, aby si můj syn něco přidal. (child5) Je to takový malý nežera. :-$
Monis 24. 8. 2007, 13:23
Tak pro všechny, které se nad tímto recept podivovaly jako já ;-)Kuřátko je opravdu moc dobré, kůrčička křupavá, příprava jednoduchá (Y) (Y)Všem vřele doporučuji a Vám Jani za tento recept děkuji (L) (L)
Jana V. 24. 8. 2007, 13:39
@Monis Vůbec není zač. :-) Mně to také chvíli trvalo než jsem se odhodlala ho poprvé vyzkoušet. :-D
Zrušený účet 31. 7. 2007, 14:47
Dnes bylo k obědu tohle |:o) kuře,nevěřila jsem,že se to tak krásně ochutí bez dalšího koření,ale je fakt (Y) už nemusím kupovat klukům grilované ( to totiž milují ),protože tohle chutná ještě lépe (clamp) (clamp) (clamp) Díky za nápad (F)
Jitule64 6. 5. 2007, 8:52
Jani, tuhle jsem ho chtěla dělat a nevěděla jsem, jestli se může naporcovat. *-) Myslím, že to tu nepíšete, ale mám pocit, že tohle kuře se dělá jen v celku, že jo? *-) Bála jsem se, že když ho naporcuju, tak ten efekt nebude fungovat a bude přesolené. *-) ;-) Nemám totiž tak velký pekáč, aby se mi vešlo vcelku...
Jana V. 6. 5. 2007, 9:03
@Jitule64 Jituš, v receptu je myšleno celé kuře, ale jednou jsem dělala jen 2 stehna a bylo to taky v pohodě. Tak to vyzkoušejte. |:o)
2girls 6. 5. 2007, 4:03
Bylo to vyborne!! (Y) (Y) Neverila jsem, ale opravdu skvele (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
Jana V. 6. 5. 2007, 9:03
@2girls Super (clamp)
Titinta 30. 4. 2007, 11:53
no já dělám něco podobného ale dávám tam ještě hodně obyč.másla a kmínu a to je mňamaka,musí se to pěkně pomalu péct a pak polívat tou máslovou šťávou,zkuste to taky (Y)
Jana V. 1. 5. 2007, 19:06
@Titinta (Y) (Y) (Y)
mikky.h 28. 4. 2007, 7:18
Takhle kuře dělávám několik let,dovnitř dávám ještě česnek a nemá chybu... :-)
Jana V. 30. 4. 2007, 11:40
@mikky.h Určitě vyzkouším i s česnekem. |:o)
veronova 27. 4. 2007, 19:36
tak teda musím říct,moc dobré (clamp) (clamp) (clamp)nejdřív jsem tomu nevěřila ale je to fakt super (Y)jinak už kuře péct nebudu.Díky za recept (F)
Jana V. 30. 4. 2007, 11:40
@veronova (Y) (Y) (Y)
kasnika 26. 4. 2007, 17:13
(Y) (Y) je to pravdu mooc dobré, kdysi, když jsem to slyšela poprvé, tak jsem nevěřila, že tolik soli přeci musí mít vliv na to jídlo, ale je to super (PL) (PL) (clamp)
Jana V. 30. 4. 2007, 11:40
@kasnika Souhlasím s Vámi. :-D
Jitule64 26. 4. 2007, 16:09
Kdysi mi o tom říkala švagrová, že to dělá a je to opravdu výtečné. |:o) Také jsem se ptala, jestli to není přesolené, ale ona také říkala, že radši to ještě osolit a možná budu i potom na talíři přisolovat. ;-) Jani určitě také vyzkouším! (Y) (L)
Jana V. 26. 4. 2007, 16:31
@Jitule64 Dejte pak vědět, jak jste dopadla |:o)
Jitule64 28. 4. 2007, 0:33
@Jana V. Jasaaaaaaaaaaaaaan!!!! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie