Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kuře na způsob Bresse

0.0
Kuře na způsob Bresse

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby : 50–70 g sušených (předem namočených ve vodě či v mléce a čtvrt hodiny povařených) nebo 250 g čerstvých hub 100 g másla na dušení hub a na opečení kuřete 1naporcované kuře 1 cibule - nakrájená 2 stroužky česneku - oloupané a nakrájené na plátky tymián, bobkový list, sůl a pepř 1 žloutek 150 ml 33%smetany ke šlehání

Postup přípravy

Čerstvé houby nakrájejte na plátky, povařené sušené slijte. Poduste je v kastrůlku na másle doměkka – trvá to asi čtvrt hodiny – a uchovejte na teple. Zbylé máslo rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu a dozlatova na něm ze všech stran opečte jednotlivé porce kuřete. Podlijte trochou vody, přisypte cibulku a česnek, vložte koření, osolte a opepřete. Asi hodinu duste na mírném plameni. Kuře vyjměte a omáčku přeceďte. Potom ji v kastrole zalijte smetanou s rozšlehaným žloutkem a přidejte povařené houby. Krátce je spolu prohřejte, ale už nevařte, žloutek by se srazil a omáčka by nebyla hladká. Kuře vložte zpět. Podávejte, nejlépe se šťouchanými bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie