Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí na čínský způsob

0.0
Kuřecí na čínský způsob

Potřebné ingredience

Kuřecí maso, bílek, solamyl, sójová omáčka, ústřicová omáčka, umeocet, cukr, koření a zeleninu - dle vašeho výběru a chutí. Ze zeleniny nejčastěji používám - mrkev, papriku červenou, čínské zelí, pórek, cuketu, žampiony, bambusové výhonky. A z koření zázvor, pepř. POZOR ! Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť. Takže pokud ho použijete, buďte obezřetní s jeho množstvím a já většinou pokrm již nesolím, neb je použitím umeocta dostatečně slaný.

Postup přípravy

Bílek našleháme (stačí vydličkou), přidáme lžíci solamylu a sójovky + koření, prošleháme. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a vložíme do našlehané směsi z bílku. Maso tím pořádně obalíme a odložíme. Veškerou zeleninu si očistíme a nakrájíme, nejlépe na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme maso. Až chytne pěknou opečenou barvu, postupně přídáváme zeleninu. Osmažíme krátce, aby zelenina zůstala tzv. na skus. Zakápneme umeoctem a necháme odpařit. Přidáme ústřicovou omáčku, prohřejeme. Pokrm doporučuji ochutnat a zdá-li se nám kyselí, dochuťte cukrem. Podáváme s čínskými nudlemi nebo rýží.

Přísady, které k tomu používám :
Čínské nudle (Lidl), Sójová omáčka (Kikkoman), Bambusové výhonky + Ústřicová omáčka ( Exotic Food), Umeocet (prodejny se zdravou výživou apod.)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie