Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Krůtí na způsob svíčkové

0.0
Krůtí na způsob svíčkové

Potřebné ingredience

krůtí stehno-já měla horní,mrkev celer petržel-nahrubo nastrouhané,1 velká cibule,1 šlehačka,olej,máslo,sůl,pepř,citr.šťáva,cukr,asi5 bobkových listů a 8-10 kuliček NK

Postup přípravy

..........

Maso očistíme,řádně osolíme,dáme na pekáč na olej.Normálně peču s kůží,ale teď jsem dala pryč,omáčka by byla moc mastná.Kdo chce,může prošpikovat zeleninou a slaninou,my slaninu neradi-takže to nedělám

V hrnci na oleji s máslem opečeme nasekanou cibulku,pak přidáme zeleninu a bobkový list a NK,opékáme .Necháme vychladnout

Vychladlou směs navršíme na maso a kolem něj,podlijem,dáme péct zruba na 180/200 st. asi na dvě až dvě a půl hodiny,maso otáčím,podléváme až je úplně měkké

Upečené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky,vyjmeme koření

Šťávu s výpekem a zeleninou dáme do hrnce,rozmixujeme ponorákem,já dala zeleniny hodně,takže jsem nezahušťovala ničím,spíš jsem málem musela ředit,kdo chce může ještě propasírovat.Přilijeme šlehačku a dochutíme citr.šťávou,solí,pepřem a cukrem dle chuti,máme hotovo

hotová omáčka

nakrájené maso

Na talíři.Podáváme s knedlíkem,malá nejí,mívá těstoviny,dobrou chuŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vláčkodráha 17. 1. 2014, 11:30
:-) super povedla se (F) (F) jen malý problém přesně jsem dala péci dle vašich pokynu do trouby obalené zeleninou jenže v troubě v 7.00 já se natáhla záda a kuk na hodiny a ono 11.00 :-D :-D :-D vše o.k. měkké už hřeju knedlík moc díky |:o) |:o)
KáKá 17. 1. 2014, 11:54
@vláčkodráha ,-) ,-)tak to buďte ráda,že jste měla dobře podlito a nic se nepřipeklo ,-) ,-) ,-) (L)
plamenek 9. 1. 2014, 11:57
Zahušťovat svíčkovou jíškou je nesmysl, když tak , mouka rozkvedlaná ve smetaně.Dělám taky z každého masa, jen prošpikuji a trochu slaniny do základu ( jak tady někdo psal lze i zeleninou špikovat).Dělám malinko míň červenou(takže méně mrkve a více celeru), ale to už jsou nepodstané detaily.
KáKá 9. 1. 2014, 13:58
@plamenek Přesně tak svíčkovou nezahušťuji nikdy,díky zelenině ji spíš musím ředit ,-)
taba 9. 1. 2014, 10:01
Konečně někdo, kdo pochopil, že nemusí svíčkovou zahušťovat půl litrem máslové jíšky, nebo moukou..! Z krůty jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to moc dobře, možná bych maso troch prošpikovala....
KáKá 9. 1. 2014, 10:18
@taba (hello) my špek nesneseme ,-) ale někdy špikuji klínky zeleniny (Y) Určitě vyzkoušejte,my teď máme doma domácí krůty,tak jedem v krůtím ,-) určitě jde z i kuřete,králíka ,taky děláváme (L)Jinak když se dá hromada zeleniny,zahušťovat není vůbec potřeba ^o)
taba 9. 1. 2014, 21:27
@KáKá ..já taky dávám haldu zeleniny, potom to musím hodně ředit, ale nedávno tu byl recept a paní zahušťovala máslovou jíškou... 8-| Také dělám svíčkovou ze všeho, jen z krůty jsem to ještě nedělala, já vůbec nějak krůtí maso nedělám...
KáKá 9. 1. 2014, 23:19
@taba My máme každý rok domácí krůty to se nedá s kupovaným masem srovnat (Y)
gabka32 9. 1. 2014, 11:57
@KáKá to vypadá výborně, v neděli jsem dělala po delší době svíčkovou s králíkem, krůtí mě ještě nenapadlo, díky za tip! (Y) (Y) já dávám zeleniny hodně, klidně kilo, rozmixovanou pak naředím vývarem, máme rádi hoooodně omáčky :-$
KáKá 9. 1. 2014, 13:57
@gabka32 (Y) (Y)
kickinka 9. 1. 2014, 9:48
No výborně, právě přemýšlím, co udělám se stehnem, pořád jen na cibulce péct se mi ho nechce, tak udělám svíčkovou, výborný nápad!
KáKá 9. 1. 2014, 10:18
@kickinka (L) (L)
usmev 4. 1. 2014, 13:00
Hodně dělám s kuřecího , s králíka i s vepřového , nepeču troubě ale dusím (pl)
KáKá 4. 1. 2014, 16:53
@usmev (hello)Kamilo,ano někdo udělá základ,opeče maso,podlije a dusí v hrnci,takhle je to víc bez práce (pst) (pst) ,-) (L)
zlmy 4. 1. 2014, 12:35
(Y)dělám i z králíka a když je chuť, tak i z kuřecích stehen, ale nejčastěji krůtí, hovězí kupuji už minimálně.
KáKá 4. 1. 2014, 16:52
@zlmy My hovězí nejíme,takže radši vepřovénebo králíka,kuřecí jen domácí (Y) (L)
zlmy 4. 1. 2014, 18:33
@KáKá Vepřové mi k téhle omáčce moc nesedí, ale proti gustu (Y)
KáKá 4. 1. 2014, 18:37
@zlmy My máme rádi,já nemůžu cítit ani jíst hovězí,dělá se mi mdlo ,-)strašně mi smrdí ,-) (L)
lidare 4. 1. 2014, 12:07
(Y) :-)mňam (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie