Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vanilkové rohlíčky

0.0
Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

28 dkg hladké mouky
21 dkg másla (opravdu máslo, s Herou a spol. to není ono)
7 dkg mletých ořechů (vlašské, lískáčky)
7 dkg moučkového cukru

Postup přípravy

Smíchat, nechat den odležet v ledničce, pak tvarovat rohlíčky. Zprudka upéct a horké obalit ve vanilkovém cukru (osobně nakládám pravý vanilkový lusk do sklenice s moučkovým cukrem - za týden je hotovo, voní mnohem líp než ten chemický pytlíkový a lusk se dá mnohokrát znovu použít).

PS: na proležení potřebují cca týden, ale pak jsou návykové...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

růžík 13. 12. 2008, 19:01
tak jsem upekla :-) a jsou výborný (zajic) (zajic) (zajic)
Olivia 18. 12. 2006, 21:56
To jsem ráda že chutnají :-) já už cukroví schovávám... radši. 3 várku pernícků vážně péct nehodlám a - ještě že se vosí hnízda dělají těsně před Vánocemi. Rohlíčky naštěstí manžel nemusí a já je teď nestíhám ujídat (no, dneska 1 byl :-D ) ale co se týká diet a cukroví, už se děsím :-) stejně, jednou za rok ta předsevzetí počkají no. člověk je nemusí zrušit, jen je o pár dní posune... 8-| Veronika
lase 16. 12. 2006, 20:31
Tak jsem dopekla poslední plech a jsou opravdu perfektní. (Y) Jemné, voňavé, i teď hned po upečení se dají krásně jíst, ale jak se uleží budou ještě lepší (*) (*) (*)
zuzkah 16. 12. 2006, 12:04
Holky za jak dlouho po upečení jsou dobré ???Zrovna se na ně chystám :-P
kohutka28 15. 12. 2006, 10:48
Veroniko :-D, ty rohlíčky jsou prostě úžasné (Y). Myslím, že moje předsevzetí zhubnout, vezme zase za své :-P. Včera jsme je pekli s dětmi a úplně se rozpouští na jazyku. Moc díky za recept. (F) Vlaďka
Olivia 7. 12. 2006, 20:34
Přiznam se že mě se vanilkové rohlíčky nikdy nezkazily ;-) a to jsem je jednou pekla i začátkem listopadu :-D Netvrdim že vydržely do Vánoc ;-) Myslim ale, že pokud je upečete teď a dáte do chladnějšího prostředí, nic se nestane. A jíst se dají až po týdnu. Teda, dají se jíst hned, ale to si je pak máčim do kafe 8-| Perníčky dělám z Hery - je to 10 dní co jsem je dělala a teď aktuálně jsou v plechovce poslední tušim 4 kousky *-) Veronika PS: nedavno měli vanilk. lusk u nás v Albertu v akci za 38 korun. Normálně stojí kolem 50 a dá se sehnad opravdu skoro všude kde mají koření. Určo v Tescu a podobných hyper mega marketech
Michaela Z. 7. 12. 2006, 16:40
Cukroví z másla se nemůže péct moc dopředu, aby se nezkazilo. Naopak pokud pečete na poslední chvíli tak pečte právě s máslem, protože se dá ihned konzumovat díky měkosti. Tuk potřebuje naležet. Třeba do perníků se dává vždy tuk!
Sabatt 7. 12. 2006, 22:37
@Michaela Z. ¨Tak teda nevím *-) Trošku mě děsíte,jsem letos pekla z másla místo tuku :-o :-( Doufám že se kazit nebude
marcela 7. 12. 2006, 10:19
a ten vanilkový lusk, kde ho koupím, díky (F)
Zdenikv 7. 12. 2006, 13:17
@marcela Minulý týden jsem ho kupovala v Hypernově, myslím, že v každém větším obchodě :-)
leni0323 6. 12. 2006, 17:07
určitě bez vajíčka, peču je asi tak 13 let :-D :-D :-D a jsou opravdu skvělé,doporučuji
KVIKVICKA 6. 12. 2006, 14:29
NECHYBÍ TAM VAJÍČKO?????????? ^o)
Renča4 6. 12. 2006, 15:02
@KVIKVICKA Určitě ne, mám podobný recept. A jsou jemňoučké a dobrrroučké ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie