(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
28 dkg hladké mouky
21 dkg másla (opravdu máslo, s Herou a spol. to není ono)
7 dkg mletých ořechů (vlašské, lískáčky)
7 dkg moučkového cukru
Postup přípravy
Smíchat, nechat den odležet v ledničce, pak tvarovat rohlíčky. Zprudka upéct a horké obalit ve vanilkovém cukru (osobně nakládám pravý vanilkový lusk do sklenice s moučkovým cukrem - za týden je hotovo, voní mnohem líp než ten chemický pytlíkový a lusk se dá mnohokrát znovu použít).
PS: na proležení potřebují cca týden, ale pak jsou návykové...
PS: na proležení potřebují cca týden, ale pak jsou návykové...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
růžík
(upraveno)
13. 12. 2008, 19:01
tak jsem upekla a jsou výborný
Olivia
(upraveno)
18. 12. 2006, 21:56
To jsem ráda že chutnají já už cukroví schovávám... radši. 3 várku pernícků vážně péct nehodlám a - ještě že se vosí hnízda dělají těsně před Vánocemi. Rohlíčky naštěstí manžel nemusí a já je teď nestíhám ujídat (no, dneska 1 byl ) ale co se týká diet a cukroví, už se děsím stejně, jednou za rok ta předsevzetí počkají no. člověk je nemusí zrušit, jen je o pár dní posune... Veronika
lase
(upraveno)
16. 12. 2006, 20:31
Tak jsem dopekla poslední plech a jsou opravdu perfektní. Jemné, voňavé, i teď hned po upečení se dají krásně jíst, ale jak se uleží budou ještě lepší
zuzkah
(upraveno)
16. 12. 2006, 12:04
Holky za jak dlouho po upečení jsou dobré ???Zrovna se na ně chystám
kohutka28
(upraveno)
15. 12. 2006, 10:48
Veroniko , ty rohlíčky jsou prostě úžasné . Myslím, že moje předsevzetí zhubnout, vezme zase za své . Včera jsme je pekli s dětmi a úplně se rozpouští na jazyku. Moc díky za recept. Vlaďka
Olivia
(upraveno)
7. 12. 2006, 20:34
Přiznam se že mě se vanilkové rohlíčky nikdy nezkazily a to jsem je jednou pekla i začátkem listopadu Netvrdim že vydržely do Vánoc Myslim ale, že pokud je upečete teď a dáte do chladnějšího prostředí, nic se nestane. A jíst se dají až po týdnu. Teda, dají se jíst hned, ale to si je pak máčim do kafe Perníčky dělám z Hery - je to 10 dní co jsem je dělala a teď aktuálně jsou v plechovce poslední tušim 4 kousky Veronika PS: nedavno měli vanilk. lusk u nás v Albertu v akci za 38 korun. Normálně stojí kolem 50 a dá se sehnad opravdu skoro všude kde mají koření. Určo v Tescu a podobných hyper mega marketech
Michaela Z.
(upraveno)
7. 12. 2006, 16:40
Cukroví z másla se nemůže péct moc dopředu, aby se nezkazilo. Naopak pokud pečete na poslední chvíli tak pečte právě s máslem, protože se dá ihned konzumovat díky měkosti. Tuk potřebuje naležet. Třeba do perníků se dává vždy tuk!
Sabatt
(upraveno)
7. 12. 2006, 22:37
@Michaela Z.
¨Tak teda nevím Trošku mě děsíte,jsem letos pekla z másla místo tuku Doufám že se kazit nebude
marcela
(upraveno)
7. 12. 2006, 10:19
a ten vanilkový lusk, kde ho koupím, díky
Zdenikv
(upraveno)
7. 12. 2006, 13:17
@marcela
Minulý týden jsem ho kupovala v Hypernově, myslím, že v každém větším obchodě
leni0323
(upraveno)
6. 12. 2006, 17:07
určitě bez vajíčka, peču je asi tak 13 let a jsou opravdu skvělé,doporučuji
KVIKVICKA
(upraveno)
6. 12. 2006, 14:29
NECHYBÍ TAM VAJÍČKO??????????
Renča4
(upraveno)
6. 12. 2006, 15:02
@KVIKVICKA
Určitě ne, mám podobný recept. A jsou jemňoučké a dobrrroučké