(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
MANDLOVÉ BÍLKOVÉ SUCHÁRKY
Potřebné ingredience
4 bílky,10 dkg moučkového cukru,balíček neloupaných mandlí,10 dkg hladké mouky.
Postup přípravy
Z bílků ušleháme sníh,do vzniklé hmoty přimícháme mouku,moučkový cukr a mandle(neloupat)
nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu a upečeme na 150 stupňů.
Po upečení vyklopíme a necháme 12 hodin uležet.
Poté krájíme na tenké plátky ostrým nožem a ještě na plechu v troubě mírně dopečeme-dosušíme.
Toto ňamka je u nás velice oblíbená a většinou do se po ní rychle zapráší.
nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného srnčího hřbetu a upečeme na 150 stupňů.
Po upečení vyklopíme a necháme 12 hodin uležet.
Poté krájíme na tenké plátky ostrým nožem a ještě na plechu v troubě mírně dopečeme-dosušíme.
Toto ňamka je u nás velice oblíbená a většinou do se po ní rychle zapráší.
Vzniklou hmotu nalijeme do srnčího hřbetu
2
3
4-hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dani1
(upraveno)
11. 12. 2009, 18:00
To mohu potvrdit, naše babička to také peče. Můžete přidat místo mandlí i vlašské ořechy. Je to super.
kopretin.a
(upraveno)
21. 12. 2008, 11:23
Je to dobré, ale připadá mi to jako usušený biskupský chlebíček a stráášně to leze do zubů ...takže asi radši zůstanu u ořechových pusinek ...nicméně děkuji za receptík, bylo to zábavné pečení
veveřice 1
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:57
tak letos vyzkouším snad se povede
veveřice 1
(upraveno)
10. 12. 2008, 12:05
@veveřice 1
tak hotovo http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1531531je to dobré, ale asi už to dělat nebudu sníh jsem ušlehala asi moc do tuha, páč to nešlo ani nacpat do té formy, pekla jsem to na 100 st snad hodinu a nic, tak jsem tomu přidala na 150 a už to šlo pak to nešlo vyklopit i když byla formy vymazaná,nechala jsem to 12 hodin uležet a na krájet to stejně nešlo nakonec jsem si namočila nůž a už to šlo, sušila jsem rovnou na 150 děckám to strašně chutná ale vytahují z toho ty mandle
pettruš
(upraveno)
19. 12. 2008, 14:24
@veveřice 1
Lído dobrý koukala jsem do rodinných a povedlo se. I když až teď jsem si všimla že jsem blbě napsala péct na 100 ale peču to na 150,tak to asi bude tím. Mě se to vždycky povede,tak to skuste znovu na 150 a určitě to bude super.
Alena70
(upraveno)
12. 12. 2007, 19:43
Peťko, dají se ty mandle nahradit něčím jiným? Nebo bez ničeho? Dělávám bílkový chlebíček, ale tohle je asi jak název napovídá sušší a trvanlivější, ano?? Díky za odpověď. Alča
AliceM
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:11
@Alena70
Já mám v podstatě stejný recept - mám jej u sebe, ale dávám vanilkové cukry a celé lískové oříšky a strašně krásně to voní a je to dobrůtka.
K.A.J.
(upraveno)
19. 12. 2008, 14:45
@AliceM
Taky děláme , dávám co mám, někdy lískáče jindy mandle, mám to napsané jako ,,ohrabky", dělám to i na dovolenou, dlouho to vydrží a u vody se to dobře chroupe
AliceM
(upraveno)
20. 12. 2008, 8:46
@K.A.J.
To je dobrý nápad ! Já to peču jen na Vánoce
pettruš
(upraveno)
21. 12. 2007, 22:52
@Alena70
Alčo,po pravdě nevím ale nedovedu si představit tam dát něco jiného.Ty mandle tomu dají krásnou vůni a v řezu dělají pěknou mozaiku Ano jsou to tvrdé suchárky a vydrží dlouho,tedy u nás ne-hned se po nich zapráší.
pettruš
(upraveno)
6. 12. 2007, 9:10
Rok se s rokem sešel a já se zase pustila do pečení této dobrůtky. A co myslíte,hned se po ní zaprášilo. No coo,pustím se do dalších ale budu muset schovat aby zbylo i na .
Dakota
(upraveno)
14. 12. 2006, 20:12
Mám upečeno, voní to tak že mám vážné obavy aby bylo zítra co dopékat a sušit syn si zakrojil čersvé, ještě vlažné a od té doby chodí ujídat nějak často a já s ním Díky za fantastický receptík letos o vánocích u nás bude poprvé nedostatek bílků
lenkora
(upraveno)
14. 12. 2006, 14:06
Tak jsem vyzkoušela a jsou výborné.Jenom jsem zrovna neměla doma mandle,tak jsem dala lískové oříšky a taky je to super.
komarka
(upraveno)
11. 12. 2006, 12:34
Mám dotaz: jak dlouho a na kolik stupňů to pečete? Vypadá to skvěle, chci vyzkoušet.
pettruš
(upraveno)
19. 12. 2008, 14:25
@komarka
Dano,já to peču asi na 150 stupňů,když do toho zapíchnu špejle a nelepí se a je to do zlatova-tak hotovo. Písněte jak chutnalo. Petra.
zuzan
(upraveno)
10. 12. 2006, 22:53
Tak to tedy také zkusím, bílků už mám plnou skleničku a o pusinky u nás není zájem :o)). Už se těším. Vyzkouším a dám vědět.
Andrá1
(upraveno)
10. 12. 2006, 10:19
tak upečeno a schováno..to je ňamaka hlavně jednoduché využití bílků kterých při vánočním pečení zbývá poměrně dost..tedy mě určitě...a takhle mám vlastně s minimální námahou další moooc dobré cukroví navíc...
leni0323
(upraveno)
6. 12. 2006, 19:41
ano,to jsou ony - mandlové lupínky, super
Magdik
(upraveno)
6. 12. 2006, 19:34
souhlasím , taky už jsem pekla a už polovina není . Zbylou polovinu musím ubránit do vánoc, ale jak zbudou bílky, tak upeču ještě jednu várku, pusinky letos ruším a peču jen tohle Magda