Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

RYCHLÉ TVAROHOVO - OVOCNÉ KNEDLÍKY, PLNĚNÉ BROSKVEMI A BANÁNEm, VAŘENÉ V PÁŘE

0.0
RYCHLÉ TVAROHOVO - OVOCNÉ KNEDLÍKY, PLNĚNÉ BROSKVEMI A BANÁNEm, VAŘENÉ V PÁŘE

Potřebné ingredience

tvaroh v pozlátku, hrubá mouka, špetka soli, vejce, troška škrobu , neřeknu čeho kolik přesně dávám, protože toho dělám víc a zbytek si dávám do mrazáku, abych nemusela zas zadělávat a špinit nádobí :). Většinou dělám ze třech tvarohů ( takže pak bude ostatních surovin také víc 3 vejce, 3 špetky soli.... prostě všeho víc, když je víc tvarohu

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do misky a uhňácáme až se všechny suroviny spojí.
Při větším množství si těsto rozdělím třeba na polovinu i na víc. Z každého kousku vyvalím delší šišku.
Vyválenou šišku si rozkrájím na kousky ( záleží jak chcete mít velké knedlíky, dělám to od oka, prostě nějak to nakrájím ).
Každý kousek rukou rozmáčknu aby vznikla placka ( pokud se lepí ještě namočím v mouce ) a plním kousky ovoce v mém případě jsem plnila broskvemi a banánem a vytvaruju kulatý knedlík, jde to dobře.
Knedlíky vařím jedině v páře. Dělám to tak že do hrnce na dno naleju trošku vody ( pokud by jste nedali vodu tak se spálí )dám pařáček a na něj větší hadr nebo utěrku na hadr nandám knedlíky, ale né moc blízko aby se neslepily. Přiklopím pokličkou a nechám vařit. Když se voda začne vařit, tak pak už je to za chvíli cca 5 - 10 min. nevím přesně. Hotový knedlík poznáte tak, že se zvětšil (nabobtnal...).
Když knedlíky vyndáváte tak to hodně pálí, ale s mamkou máme takový fígl, že hadr poodkrejeme chvíli tak necháme a chytneme ho za konce a ztáhneme knedlíky rovnou na talíř z toho hadru.
My si na knedlíky dáváme cukr, máslíčko, zakysanku a skořici... prostě co kdo má rád.
Dobrou chuť

Právě vytažené knedlíčky

jiný pohled

připravené k papání

jiný pohled

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Stolfka 15. 1. 2013, 18:36
Tak za nás musím říct, že banán rozhodně ne. Nechala jsem se nalákat a udělala broskvovo-banánovou náplň a ani děti mi to nejedly. Manželovi jsem to raději nenabízela a sama za sebe musím říct, že jsem si taky dvakrát nepochutnala. Ale nechala jsem se inspirovat skořicí a ta mi tedy k tomu chutnala moc. Takže děkuji alepoň za tento nápad, který určitě budu používat i do budoucna, i když samotný recept se neujal.
zzaja 21. 7. 2008, 18:36
Vypadá to na dobrý a docela lehký recept, hlavně mě zaujali ty banány? nerozvaří se to a jakou to má chuť? děkuji a zítra asi udělám k obědu ;-) (hello)
aweii 21. 7. 2008, 20:27
@zzaja Zdeni je to dobrý a rychlý receptík :-) nene vůbec se nerozvaří mají dobrou chuť jako po banánu (zajic). Ale řeknu Vám že taťka to vůbec nepoznal, myslel si že jsou to meruňkovo, broskvové knedlíky a my dělali broskvovo, banánové :-D. Tak ať chutná a obídek se zdaří, příjemný večer (hello)
zzaja 23. 7. 2008, 11:53
@aweii Tak jsem včera dělala k obědu a byla to mňamka, určitě budu dělat častěji, schválně jsem zkusila z jednoho banánu udělat pár knedlíčku a zbytek borůvkové a bylo to skvělé, moc děkujeme za prima rychlý receptík (flower) (hello)
aweii 24. 7. 2008, 12:51
@zzaja Jsem ráda, že jste vyzkoušela a hlavně, že jste si pochutnali (zajic), nemáte vůbec za co, pěkný den (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie