Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 84 návštěvníků)

Rychlé jahodové knedlíky z tvarohového těsta

0.0
Rychlé jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

potřebujeme:
TVAROH - používám 250gr kostku tvarohu balenou ve staniolu ne vaničkový.
Na 1 kostku tvarohu: 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky, 1 celé vejce a špetka soli

Já zadělávám většinou ze dvou tvarohů, takže dvojnásobná dávka, vyšlo mi z toho 25 knedlíků, používala jsem velké jahody.

Postup přípravy

Do misky dáme tvaroh, vajíčka, mouku a špetku soli a vypracujeme těsto (můžeme míchat lžičkou nebo rukou).
Těsto rozdělíme na kousky, z každého uplácáme placičku a balíme do něj umytou a osušenou jahodu.
Až jsou všechny knedlíky zabalené, nahážeme je do vařící mírně osolené vody a uvaříme. Nevaříme dlouho, většinou počkám až se odlepí ode dna, pak ještě chvilku vařím a vyndavám ven.
Hned servírujeme, posypeme cukrem, polejeme máslem. Můžeme třeba i sypat strouhankou, kakaem, mákem nebo zakysanou smetanou s cukrem. Prostě podle chuti.

Do misky: tvaroh, vejce, hrubou mouku a špetku soli. Vymícháme těsto.

Vybereme velké jahody, které umyjeme a osušíme (líp se balí když jsou suché)

Uválíme knedlíky a nachystáme si hrnec s vodou. Vodu trošičku osolíme a přivedeme k varu. Knedlíky uvaříme a můžeme hned servírovat.

Na talířku rozkrojíme, posypeme cukrem a máslem...nebo jak kdo má rád, záleží na vaší chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

judunaja 8. 6. 2014, 18:06
(Y) (Y) Dělala jsem k obědu podle Vašeho návodu. Těsto se mi trochu matlalo, přidala jsem mouku a jsou skutečně výtečné (Y) (Y) (Y) Moc chutnaly, určitě nedělám naposledy (F) (F) (F)
myttys 23. 6. 2013, 19:21
Knedlíky jsou výborné, jen s těstem se pracovalo strašně.. Neměla jsem tvarohy ve vaničče a stejně... :-$
kaira 28. 7. 2010, 21:26
Jsou opravdu moc dobré.Děkuji Vám za perfetní recept.Marcela
marti75 29. 6. 2010, 22:54
Dobrý den Katko (F) také jsem dnes dělala jahodové knedlíky podle Vašeho receptu a jsou vynikající (zajic) (zajic) (zajic) (jidlo) (jidlo) (jidlo) . díky.Martina
katkaValkova 22. 7. 2010, 14:35
@marti75 jsem ráda že chutnaly (L)
Martitina 29. 6. 2010, 18:24
Díky za vynikající recept (L) (Y)...dnes jsem dělala své první jahodové knedlíky v životě ,-)podle vašeho receptu a strašně jsme si pochutnali ...mňam (D)
katkaValkova 22. 7. 2010, 14:35
@Martitina to jsem moc ráda (L)
žingi 29. 6. 2010, 10:49
(flowertak je jdu zkusit) (flower) (flower) ,-)
Inecka 26. 6. 2010, 11:51
Dobrý den Katko, dnes jsem na (jidlo) oběd vyskoušela Váš (Y) (Y) (clamp) (clamp)super recept.Dělala jsme jahodové a boruvkové moji (svatba) (Z) kluci (zajic) (zajic) si pochutnali.Dostala jsem i pochvalu ^o) Iva
katkaValkova 26. 6. 2010, 12:31
@Inecka Jsem ráda že chutnaly, taky je dneska máme k obědu :)
macíci 18. 8. 2009, 16:13
(hello) Dnes byly k obědu švestkové (Y) moc jsme si pochutnali (clamp) :-) Těsto se mi také dost lepilo, ale přidala jsem více mouky a bylo to v pohodě :-$ (jidlo) (zajic) (B) Dokonce Přišla nečekaně kamáradka a odcházela s receptem v kapse, takže fakt SUPER!!! |:o) (hello) (F) (F)
katkaValkova 19. 8. 2009, 11:57
@macíci jo jo švestkové jsou taky supr, máme je v plánu, už se těším (zajic)
XALMA 15. 8. 2009, 12:29
(Y) Knedlíky jsou vynikájíci (Y) dnes jsem je dělala na oběd, ale bylo jich málo 8o| příště je musím udělat z pětinásobné dávky ;-) (smich) ;-) Super rychlý ^o) jednoduchý |:o) výborný (jidlo) (flower) (flower)
katkaValkova 17. 8. 2009, 18:18
@XALMA tak u nás stačí ze dvou tvarohů, ale je fakt že děti toho zatím moc nesnědí...jsem ráda, že chutnaly (L)
Alísek79 26. 7. 2009, 11:47
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se Vám podařilo knedlíky tak pěkně vyválet? Dneska jsem je zkoušela a měla jsem víc tvarohového těsta na rukou než na ovoci, strašně se mi lepilo... tak nevím, kde jsem udělala chybu?? Poradíte?? Děkuji, Alena
katkaValkova 26. 7. 2009, 19:22
@Alísek79 Alčo, když se lepí je to v první řadě špatným tvarohem...já už vím, ze kterých se dobře dělá, tak že se skoro neumažu a ty co jsou moc vodnaté se i mě lepí...Tak beru většinou v albertu tu kostku a je na něm nápis Tučný tvaroh...z toho to jde jedna báseň...nebo pokud je moc vlhký, tak zabalit do novin a nechat přes noc v lednici...možná i trochu přes plátno vyždímat... Jinak je možné přihodit hrubou mouku...aby se tolik těsto nelepilo...Tak snad se příště povedou líp |:o)
Alísek79 28. 7. 2009, 19:30
@katkaValkova Dobře, moc Vám děkuji za tip! Určitě je ještě znovu vyzkouším, chutově byly výborné! (clamp)
katkaValkova 30. 7. 2009, 14:51
@Alísek79 ráda třeba používám tvaroh Bytřický: http://www.eklasa.cz/spotrebitele/vyrobky/:mleko-mlecne-vyrobky/stranka-5 (druhý od spodu - s tím jsem zatím taky neměla nikdy problémy...)
michalka30 15. 7. 2009, 14:35
:-) :-) :-)Taky takový dělám,ale jak se vám podařilo že ty jahody nemáte rozvařený.
katkaValkova 17. 7. 2009, 13:27
@michalka30 Nikdy se mi nerozvaří, dávám tam čersvě natrhané pevné jahody a vařím opravdu jen chvilku...těsto je krásně hotové a jahody jsou pevné... už je dělám podle tohoto receptu pár let a zatím se nikdy nerozvařily....Jsou výborné i s meruňkama, švestkama atd. atd.
babycream 27. 6. 2009, 9:03
dnes vyzkouším :-$
Ilonáček 26. 6. 2009, 14:08
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie