Tukožroutská buchta

Potřebné ingredience
Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg mletého cukru, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 4 vejce
Krém: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka , 2 vanilkové cukry, ztužovač šlehačky
Želatina: broskve, vanilkový puding, broskvový tang (vitacit)
Postup přípravy

Cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme mléko a olej. Smícháme mouku a prášek do pečiva a přidáme do těsta, nakonec přidáme sníh z bílků.

Vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přidáme zakysané smetany a vanilkové cukry. Dáváme na vychladlý piškot.

Broskve necháme okapat, pokrájíme a dáme na krém.

Šťávu z broskví nalejeme do kastrolku a doplníme do 0,5 l vodou. Vmícháme broskvový tang a vanilkový puding. Za stálého míchání přivedeme k varu, chvilku povaříme a necháme vychladnout (tak, aby bylo ještě tekuté)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





















