(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
KŘEHKÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
TĚSTO :20 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru (já dávám 15), 4 vejce, 1dcl oleje, 1 prdopeč, 2 lžíce vlažné vody
PUDINK : 1litr mléka, 2 pudinky, 6 lžiček cukru
VRŠEK : 2 ks 200g zakysané smetany, 1 skořicový cukr
Postup přípravy
V míse si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme zbytek surovin. Těsto vylejeme na plech, je ho málo a budete ho muset jakoby rozetřít. Nesmí být moc tuhé, konzistenci jako na bábovku. Uvaříte si klasický punik a vylejete na těsto. Já nedávám celý, vždy si odleju jednu misku pudinku (250ml) prostě misku, můj ho má rád, tak ho alespoň neošidím. Dáte do trouby zhruba na 20minut. Vyzkoušíte špejlí, že je to hotové. Po vyndání nechte trochu zchladnout a navršek rozetřete zakysanou smetanu a posypejte skořicovým cukrem. Je to výborná, křehká buchta..... Přeji dobrou chuť
V míse vyšlehat vejce s cukrem a přidat zbytek.
Na těsto nalejeme uvařený pudink a šup s tím do trouby cca 20min, takhle hezky hrbolaté je to po upečení
Potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Takhle hezky to vypadá !! Když vydržíte tak 2 hodinky a po vychladnutí dáte do ledničky je to potom opravdu požitek. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
smudlíí
(upraveno)
25. 2. 2009, 17:39
Tááák už je buchta v troubě-manžílek šel raději dělat něco do sklepa(spíš jsem ho vyhnala protože u trouby) je to rychlé a určo moc dobré-díky Martina
Leeoontynka
(upraveno)
26. 2. 2009, 9:28
@smudlíí
Marti díky, jsem ráda, že chutná Vám i
kiluz
(upraveno)
18. 10. 2007, 16:11
co je to prdopeč????
Leeoontynka
(upraveno)
27. 9. 2010, 15:26
@kiluz
bez prdopeče se to neupeče
savena
(upraveno)
18. 10. 2007, 16:14
@kiluz
prášek do pečiva
Kacula S
(upraveno)
12. 10. 2007, 18:47
Tak dneska jsem tuto dobrotu pekla a prostě nemá chybu.Je VYNIKAJÍCÍ.Díky za receptík.
Leeoontynka
(upraveno)
14. 10. 2007, 18:01
@Kacula S
děkuji a jsem ráda, že vám šmakovalo
janamimi
(upraveno)
6. 10. 2007, 18:16
nemám zakysanku, jde ji nějak nahradit?
Leeoontynka
(upraveno)
7. 10. 2007, 17:29
@janamimi
Jani asi ne , možná pacholík nebo něco tak, já ji dělala teprve 3x a ta zakysaná smetana tomu právě dává tu jemnost
janamimi
(upraveno)
7. 10. 2007, 19:27
@Leeoontynka
Tak dneska jsem buchtu pekla a prostě byla bez, a i ták byla moooc dobrá, příště koupím zakysanku a zkusím i s ní
Leeoontynka
(upraveno)
8. 10. 2007, 7:38
@janamimi
tak to jsem ráda, že chutnala, a příště s tou smetánkou to bude ještě větší bašta
ivka71
(upraveno)
30. 9. 2007, 22:00
je opravdu výborná i návštěva chválila dělám jí dost často moje rodinka jí miluje
sucháč
(upraveno)
30. 9. 2007, 19:17
Mňam, taky ho máme móóóóc rádi, je to skvělý zákusek. Určitě doporučujeme. Je výborný na druhý den vytáhnutý z ledničky. "Mńam"
Leeoontynka
(upraveno)
30. 9. 2007, 19:30
@sucháč
Děkuji za pochválení, já jí včera jedla poprvé a dnes jsem jí musela udělat, je opravdu skvělá