Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Jablečný nepečený dort

0.0
Jablečný nepečený dort

Potřebné ingredience

dětské piškoty (množství dle velikosti dort. formy), 1 kg jablek (oloupaných a nakrájených jako na kompot - čtvrtky), 1 vanilkový cukr, na špičku nože mleté skořice, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, cukr krupice dle chuti, 1 šlehačka na ozdobu, dále na ozdobu ovoce nebo obrázek z jedlého papíru.

Postup přípravy

Jablka dáme do hrnce, podlijeme cca čtvrtlitrem vody a dusíme, až jsou jablka uvařená téměř na kaši. Ještě před koncem dušení přidáme dle chuti cukr a mletou skořici. V dalším čtvrtlitru vody rozmícháme vanilkový cukr a 2 vanilkové pudinkové prášky a nalijeme do rozvařených jablek a ještě vaříme za stálého míchání 2 minuty. Dortovou formu vyložíme alobalem, celé dno pokryjeme piškoty (plochou dolů), na ně dáme vrstvu prochladlé jablečné hmoty a vrstvy opakujeme asi 3x. Poslední vrstvu tvoří jablková hmota. Necháme ztuhnout v chladničce. Ozdobíme dle fantazie šlehačkou a ovocem nebo jedlým papírovým obrázkem.

Příklad zdobení šlehačkou a ovocem

Takhle vypadá vnitřek dortu po rozkrojení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spachtle 16. 4. 2011, 22:56
Miru,dort vypadá náádherně, za měsíc má dcerka 4 roky a já dělám právě vždy nepečený dort (babi pak klasiku..)..prosím Vás ten jedlý papír dáte na dort až když Vám v lednici ztuhne?? dáte večer a druhý den odpol máte oslavu?? děkuji za odpověď |:o) (L) (L) (L)
vocka 2. 8. 2008, 20:23
Dobrý den Mirko (F) Moc děkuji za skvělý recept, podle kterého jsem udělala dort k prvním narozkám své dcery. Jen jsem na dno místo piškotů dala piškotový korpus. Měla jsem strach, aby mi vydržel ty tropické horka (leto). Chutnal báječně a v těchto vedrech to bylo moc osvěžující. Nezbyl ani kousíček. tady je můj výtvor http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1215591. Renča (L)
skrholka 10. 10. 2007, 16:29
(Y) (Y) (clamp) (clamp) Teda Mirko úžasné jen jsem se chtěla zeptat, kde se dá koupit ten jedlý obrázek.
Nellynka75 10. 10. 2007, 21:49
@skrholka Dobrý večer Hani, tak ten obrázek já mám od firmy TIMI DECOR z Třebíče. To jsem ale ještě neměla odkaz tady v mimibazaru na jednu maminku, která nabízí mnohem více druhů těchto obrázků. Její ID 3436 - Soňa T. (Milan T.). Příště ji budu kontaktovat, už tam mám vyhlídnuto. Díky moc za (clamp). Mirka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie