Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

Večeře pro 4 osoby do 50,-Kč!!!!! Možno i jako příloha - SUPR DOBROTA!!!!

0.0
Večeře pro 4 osoby do 50,-Kč!!!!! Možno i jako příloha - SUPR DOBROTA!!!!

Potřebné ingredience

1 středně velké zelí, 3 centimetrové plátky anglické slaniny nakrájené na kostičky, 2 lžíce oleje, 1 cibule, kmín, sůl

Postup přípravy

Zelí si nakrájíme na jemno - na tenčí kousíčky. Dáme do pekáče. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Osolíme (asi 2 lžičky), přidáme kmín, a olej. Vše řádně promícháme. A dáme do trouby na 165st. A za občasného převrácení (1x za 20min) pečeme asi hodinku a něco - dokud zelí není křehounké a nemá takovou jemně medovou barvičku.

Anglickou slaninu si na pánvičce pěkně osmahneme (jak kdo má rád) a nakonec vše promícháme s hotovým zelím. A můžeme jíst!!!!

Je to úžasná rychlovka, co se týče přípravy, a opravdu strašně dobré!!! My to jíme samotné, jen tak, ale občas to udělám jako přílohové zelí k nějakému masíčku.

takto to vypadá v pekáči před vložením do trouby

Je toho hromada, ale během pečení se obsah zmenší asi o 1/3......

a další foto po upečení!!! Zamíchané už s anglickou slaninou!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanily 7. 12. 2013, 21:29
Já takhle dělám ze zavařeného zelí . Na pánvičce. Je to rychlejší ,-) Ale s těstovinama jsem nezkoušela... :-o Super, udělám zítra na oběd.. (Y)
aknalb6677 28. 12. 2011, 16:38
(Y)
Athinoula 4. 9. 2008, 19:06
To vypadá mňamkovněěěěěěěěěě (Y) myslíte, že by to šlo udělat s tím kysaným zelím? :^)
Hanka.B. 3. 9. 2008, 16:06
Tak já toto zelí dělala včera s vepřovým steakem a bylo to luxusní!!!!! (pl) Opravdová mňamka, dokonce mě to nadchlo snad 1000x více než kuřecí zapečené s tatarkou ;-) Jen jsem pekla na nižší teplotu a kratší dobu :-$
Kacur 1. 1. 2012, 20:34
@Hanka.B. (L) (L) (L)
1jana1 5. 12. 2007, 9:05
Dobrý den Katuš, tento recept dobře znám a ačkoliv se zdá jednoduchý , je opravdu vynikající. Někdy ho dělám i jako náš velmi oblíbený oběd, nebo večeři a to jen s tím rozdílem, že to nenechávám tak dlouho opékat ( asi jen 30 min. ) a přidám k tomu vařené těstoviny. Promíchám a osolím opepřím a peču dalších 20 min. Můžete péct i déle, jak kdo to má rád opečené. Jako výborná a pikantní obměna je zelí kysané ( s tím to máme raději ),chutná to jako halušky se zelím a s uzeným masem. Dávám trochu více uzeného, cca 150 - 200 gr.. Toto jídlo už ale spíš spadá pod kategorii jídel. Zrovna jsem přemýšlela, co udělám na oběd a tak mám jasno. Děkuji za připomenutí a ten , kdo Váš recept zkusí, určitě nebude zklamán. (Y). S pozdravem Jana V
ŠarkaMachova 4. 9. 2008, 18:25
@1jana1 S kysaným zelím to občas dělám,tak já prozměnu vyzkouším variantu s hlávkovým zelím,uvidíme jak nám to zachutná (jidlo)
Kacur 4. 9. 2008, 18:13
@1jana1 Jani, děkuji moc za milý komentář (F) (F) (F) a další tipy a obměny na toto jídlo |:o) určitě vyzkouším!!! A hlavně s tím kysaným zelím. Mňam už mám chuť ;-)
sarrafinka 1. 10. 2007, 19:34
(radost) (radost) (radost)taky dělám s těstovinama,ale ještě okyselím a osladím,na sladkokyselo (radost)
Nikis. 1. 10. 2007, 19:21
To taky dělám, s těstovinama, je to výborná žranice (Y) (Y) (Y) (Y)
bububububu 1. 10. 2007, 18:13
Tak já dělám něco podobného, ale z kysaného zelí - to si povařím, aby změklo a osmahnu cibulku, na ní anglickou na kostičky a to vše promíchám s uvařenýma těstovinama. To je žrádlo (zajic) (zajic) (zajic)
starman 1. 10. 2007, 19:18
@bububububu my to děláme s nokama (Y)mňamka je to (L)
usmev 30. 9. 2007, 21:41
já to smíchávám s vařenými fleky-těstoviny (Y) (Y) (Y)
Kacur 1. 10. 2007, 19:01
@usmev Mňam, příště také vyzkoušíme (Y)
desty 30. 9. 2007, 21:19
Tohle jídlo znám - u nás se mu léta říká bigus :-) A maso do něj zahučí to, které už doma přebývá v lednici. A je fatk - výborný !!!! (Y)
Kacur 30. 9. 2007, 20:32
(Y) (Y) (Y)
ondruska 30. 9. 2007, 21:48
@Kacur Jůůů, to vypadá výborně, hned zítra vyrážím pro zelí a slaninku a jdu na to. Díky za inspiraci. (Y) (jidlo)
Kacur 30. 9. 2007, 21:57
@ondruska Marti, je to úžasná mňamka - skoro zadarmo a bez práce (L) určitě vyzkoušejte!!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie