Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM

0.0
PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 mističku: 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, olej na vymazání pánvičky. Suroviny do náplně: Plátky ředkviček, okurky, grilované cukety, vařené kuřecí maso, sýr mozarella, růžová majonéza (jemně obarvená kečupem, může být ještě dochucená citronem a solí), koktejlová rajčátka, lístky polníčku a rukoly, pár kapek olivového oleje a balzamikového octa, sůl.

Postup přípravy

Výhoda tohoto italského receptu spočívá v tom, že suroviny do parmezánových misek (košíčků), je možné zvolit dle vlastní volby, fantazie a surovin, které jsou k dispozici i doma. Na jednoho strávníka postačí 2-3 plněné košíčky.

Postup:

Nejdříve si podle obrázkového návodu připravíme parmezánové košíčky.

Dále-opláchnutou listovou zeleninu necháme odkapat a na chvilku ji lehce zabalíme do utěrky, aby se odstranila přebytečná voda a misky nerozmáčela.Osušené zeleninové listy pak rozprostřeme do košíčků a doplníme ostatními náplněmi-viz přiložené fotografie. Nakonec těsně před konzumací vše mírně dosolíme, dle chuti jemně zakápneme balzamikovým octem a olivovým olejem.

Tip na různé suroviny, které je možno použít k náplním:
Jemný bramborový salát, šunka, salám, sýr, tuňák, olivy, majonéza, různé tepelně upravené maso-drůbež zastudena, anglická slanina, uzený losos, čerstvá listová zelenina (včetně mladých lístků špenátu, hlávkového-ledového salátu apod.), okurky, ředkvičky, tenké plátky kedlubny, feferonka, atd.

Poznámka: Čerstvé misky jsou křupavé a doporučuji je plnit těsně před podáváním. Díky vloženým náplním pak postupně změknou. Pokud se mističky zhotoví velmi tenké až průhledné (napohled připomínající vzor krajky), pak jsou měkké velmi rychle a vypadají i ozdobně.

Přeji dobrou chuť.

Tři verze náplní.

Postup: 2 lžíce strouhaného parmezánu rozprostřeme do tvaru kolečka na rozehřátou, olejem slabě vymazanou pánvičku s nepřilnavou vrstvou a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Pak ještě asi minutu smažíme, avšak placka musí zůstat světlá a vláčná /nesmí se příliš vypražit/.

Ještě měkký parmezánový plátek opatrně přeneseme kuchyňskou špachtličkou na obrácenou misku a ihned ho překlopíme miskou druhou.

Pohled na zakrytý budoucí košíček, který po půl minutě odkryjeme.

A máme vytvarovaný košíček, který ještě necháme vychladnout.

Pěkné křupavé košíčky s vlnitými a nepravidelnými okraji jsou připravené k naplnění.

Nachystáme plátky cukety ke grilování.

Grilované cukety použijeme na závitky.

1. náplň: Mozarella s rajčátky, polníček, rukola.

2. náplň: Cuketové závitky s vařeným kuřecím masem, obložené okurkou a mrkvičkou předem uvařenou v kuřecím vývaru.

3. náplň: Kuřecí vařené maso, růžová majonéza, ředkvičky, rukola, polníček.

Foto tří variant naplněných mističek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlr.Buckova 25. 1. 2018, 19:53
(Y)
hantonie 7. 6. 2016, 23:05
Dobrý večer, chtěla bych vaše mističky udělat vnučce na oslavu 18 narozenin. Mohla by jste mi písnout, z kolika deka parmezánu děláte a kolik kusů jich je? Děkuji Petra
yarkal 8. 6. 2016, 0:27
@hantonie Dobrý večer paní Petro. Na jeden košíček je potřeba 2 polévkové lžíce parmezánu-maximálně do 20 g (1 lžíce je zhruba 8-10 g). Záleží, jakou velikost zvolíte. Je také třeba počítat, že první mistička se povést nemusí, ale další jistě už půjdou od ruky. Na jednoho strávníka postačí 2 plněné mističky, což je spotřeba do 40 g parmezánu pro jednu osobu. Přeji, ať se vše podaří a rovněž pěkné oslavy narozenin Vaší vnučky. S pozdravem Jarmila (F) (F)
P.A.V.L.A 5. 6. 2016, 8:50
(Y) (Y) (Y)
yarkal 11. 6. 2016, 17:03
@P.A.V.L.A (Y) (Y)
PetraRol 4. 6. 2016, 21:46
Pěkný nápad (Y)
yarkal 8. 6. 2016, 21:57
@PetraRol Děkuji (Y) (Y)
Ayra 4. 6. 2016, 9:30
Krása a určitě i dobré (Y)
yarkal 6. 6. 2016, 17:29
@Ayra (F) (F)
laskonka333 3. 6. 2016, 23:51
:-D (drink) roztomilé (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
yarkal 5. 6. 2016, 21:12
@laskonka333 (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie