(recept
si oblíbilo 343 návštěvníků)
Plněné žabí tlamičky :o)))

Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli je z nich cca 60 ks žabiček
Postup přípravy
Zaděláme si klasický kvásek,necháme zkynout a přidáme zbytek surovin.Vypracujeme těsto,které necháme hodinu vykynout.Pokud se Vám zdá být těsto tužší,klidně ho nastavte vlažným mlékem...Potom si na vále vyválíme placku cca 1,5 cm vysokou a kolečkem ( formičkou nebo skleničkou cca 3-3,5 cm velkou ) vykrajujeme kolečka.Pokládáme na pečící papír a necháme ještě 10 minut nakynout.Můžete klidně nechat i 15 minut,však uvidíte jak Vám kynou.Potřeme vajíčkem, posypeme slunečnicovým semínkem,nebo sezamovým semínkem,nebo mákem a dáme péct na 180 stupňů do zlatova.Potom vychladlé žabky rozkrojíme do dvou třetin a plníme pomazánkou dle vlastní chuti a můžeme zdobit klobásou,nebo salámem,okurkou,sýrem atd... Přeji dobrou chuť :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
relikvie
(upraveno)
24. 6. 2022, 15:27
vypada lakavě to skusim na narozeniny
nahlásit
ZuzanaHrabalová2
(upraveno)
15. 6. 2022, 19:23
Dělala jsem napul z polohrubé a hladké. Těsto se vubec nelepilo. Uzasne, dekuju. Posilam foto
nahlásit

heard
(upraveno)
5. 11. 2021, 9:47
Děkuji za super recept... Upekla jsem dávku a zmizelo to rychle dneska už ze dvojité





nahlásit

MíšaS.+2
(upraveno)
13. 9. 2020, 6:51
Výborný nápad
. Na včerejší oslavě měly veliký ůspěch
. S těstem se krásně pracuje.






nahlásit

novackova
(upraveno)
22. 1. 2016, 14:44




nahlásit
nekup to
(upraveno)
14. 12. 2015, 16:18
skvělý nápad
nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@nekup to




nahlásit
ivule 27
(upraveno)
6. 3. 2015, 22:49
parádní nápad

nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@ivule 27




nahlásit

cdka
(upraveno)
12. 1. 2015, 20:32


nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@cdka




nahlásit

kristyte
(upraveno)
10. 12. 2014, 20:51



nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:55
@kristyte



nahlásit

Ninouš
(upraveno)
10. 12. 2014, 15:27
Tak to je super recept
O víkendu jsem je dělala plněné i neplněné.Syn je nazval malé hamburgry a měly velký úspěch.Díky za recept.

nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:55
@Ninouš
jsem moc ráda, že Vám chutanjí a moc děkuji






nahlásit

Petrana a Matýsek
(upraveno)
4. 12. 2014, 17:16
Tyto "huby" také pečeme - pomazánku děláme z lučiny, kousku másla, česnek, sůl, pepř - a jako chuť je famózní s tou klobásou a okurkou
.

nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@Petrana a Matýsek
máte pravdu, dá se do nich kombinovat spousty chutí






nahlásit
tetakniha
(upraveno)
24. 11. 2014, 18:14
To je tak krásný, že to někdy musím vyzkoušet, úžasný, fakt paráda

nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@tetakniha
vyzkoušejte






nahlásit
gabb
(upraveno)
24. 11. 2014, 17:57


nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@gabb



nahlásit

kouzlo
(upraveno)
18. 1. 2014, 7:54
to je úžasné,super nápad..určitě vyzkouším

nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:57
@kouzlo
vyzkoušejte






nahlásit
laskonka333
(upraveno)
18. 1. 2014, 7:40

nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@laskonka333



nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 1. 2014, 16:17



nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@P.A.V.L.A



nahlásit

vevey
(upraveno)
16. 7. 2013, 11:28

nahlásit

kapaja
(upraveno)
19. 4. 2013, 12:51
Tak jsem taky vyzkoušela a povedly se, řekla bych tak na 80%... V receptu není uvedena doba pečení, tak jsem pekla tak dlouho, až se mi zdály aspoň trošku upečené, protože na 180° nějak nechtěly zlátnout... Pekla jsem je minimálně půl hodiny, takže se asi vysušily. Až později ve vašem posledním komentáři jste někomu psala, že pečete max. 20 minut. Spodek houstiček mi tedy křupal, vrch a vnitřek byly OK. Možná, že to změklo po natření pomazánkou a naplnění, ale to už nevím, nevyzkoušela jsem, přítel je nesl do práce. Nejdůležitější je, že se všechny snědly a nikdo z chlapů si nestěžoval
Příště budu péct kratší dobu a věřím, že výsledek bude tentokrát stoprocentní


nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
1. 6. 2013, 20:01
@kapaja
Pavlínko, ono je pravda, že to docela trvá než zezlátnou, ale peču je opravdu tak cca 20 minut. Oni jsou myslím suché takové tvrdší, ale rávě, že jak se namažou a ozodobí, tak to je vláčnější
tak hlavně, že chutnaly a povedly se







nahlásit

sanee
(upraveno)
4. 4. 2013, 19:32
Váš recept vypadá úžasně, vyzkouším
. A i další Vaše tvoření je krásné, jste šikulka!




nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
8. 4. 2013, 21:35
@sanee
Evi moc moc děkuji, jste zlatíčko






nahlásit

oranž
(upraveno)
1. 9. 2012, 21:37
bez komentáře SUR




nahlásit

Terísek 58
(upraveno)
10. 9. 2012, 18:01
@oranž
děkuji






nahlásit