Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

plněné rohlíky

0.0
plněné rohlíky

Potřebné ingredience

TĚSTO 1kg hladké mouky, 1/2l mléka, 5-10dkg sádla, 2 žloudky, lžička soli, 1ks droždí a 2bílky na potření NÁPLŇ 600g junioru, sůl, pepř, česnek dle chuti (10-12 stroužkú) OZDOBENÍ plátky uzeného sýra a kmín

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek, zbylé suroviny smícháme v míse a zalejeme kváskem. Na teplém místě necháme zhruba hodinu kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Junior nastrouháme najemno s česnekem, osolíme a opepříme. V misce to rozdělíme na čtyři dílky, aby nám to vyšlo akorát.
Poté co těsto vykynulo ho propracujeme na pomoučeném vále a rozdělíme na čtyři bochánky. Vezmem jeden bochánek, který rozválíme ve tvaru koláče a rozdělíme ho na osminky. Jednotlivé dílky plníme náplní na širokou část, kterou rolujeme ke středu do tvaru rohlíku. To uděláma s každým bochánkem.
Rohlíčky dáváme na vymaštěný plech. Rohlíčky potřem bílkem, položíme na ně uzený sýr a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě 10 - 12 minut.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ

bochánky rozválíme, rozdělíme na osminky a plníme, poté balíme ke středu ve tvaru rohlíčku

Přejeme dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kacenka 20. 2. 2007, 7:26
Holky moje mamka to dělá s mletým masem!!! Udělá ho jako na karbanátky - ochucené a dělá rohlíky. Je to proste veliká dobrota. (clamp) (clamp) (clamp)
fimfulína 20. 2. 2007, 9:17
@kacenka Tak to určitě vyzkouším, už se moc těším (H) :-D :-) (Y) (Y) :-# :-# (clamp) (B)
Bubalka 19. 2. 2007, 23:41
Zuzi, tak s tím sýrem a česnekem jsou zítra, bezvadný nápad, u nás se dělají polední dobou jen rohlíčky.....S pozdravem Blanka
fimfulína 20. 2. 2007, 9:17
@Bubalka Doufám že Vám budou chutnat, alespoň tak jak chutnalo nám od Vás, přeji dobrou chuť (Y) (Y) :-) :-D :-) :-D :-) (K) (K) (PL) (B)
Janetina 1. 2. 2007, 17:01
Dobrý den Zuzi, tak jsem si zkusila upéct vaše rohlíčky, můžu říct, že jsou opravdu vynikající a úúúžasné (Y) vaří se mi podle vás moc dobře, máte hezky nafocený postup :-) už se těším na další vaše receptíky Jana P (clamp) (clamp) (clamp) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie