Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Plněné brambory

0.0
Plněné brambory

Potřebné ingredience

stejně velké větší brambory bez porušení, sůl
Náplň: olej, větší množství cibule, uzenina - lepší něco mastnějšího (špekáčky, libovější slanina,...), česnek, pepř, sůl, sýr Eidam, petrželka

Postup přípravy

- brambory ve slupce důkladně omyjeme kartáčkem, poté propícháme vidličkou, osolíme a necháme cca na 1h (dle velikosti brambor) na 220 stupňů péct v troubě - brambora (slupka) po rozkojení drží pěkně pohromadě
- mezitím si připravíme směs z na kostičky pokrajené cibule, uzeniny + česnek, sůl, pepř - zpěníme na oleji (česnek, pepř - dle chuti, já raději pikantnější)
- hotové brambory rozpůlíme, vydlabeme vnitřek skoro na slupku a ten přidáme do náplně a prohněteme
- poté vrátíme zpět do půlek slupek od brambor, posypeme nastrouhaným sýrem, petrželkou a dáme ještě na moment zapéct dokud se sýr neroztaví
Dobrou chuť - výborné!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jitule30 29. 7. 2008, 21:27
Děkuji pani Alence za recept, (noc), doma mě moc pochvalovali (mamca) (zajic) (hello) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) Jitka
ASliva 31. 7. 2008, 9:04
@jitule30 díky!!!
Pabuša 16. 5. 2007, 20:53
Dobrý večer, tak já vyzkouším tuhle ňamku. Vypadá (Y). Pa Pavla V.
ASliva 17. 5. 2007, 8:04
@Pabuša .... vyzkoušejte!!! U nás jsou tyto brambory moc oblíbené a každá návštěva chce recept. A to mě těší, když chutná!! :-)) Směs se dá udělat na různé způsoby, ale tato se osvědčila nejvíc. Dělám je hlavně, když grilujeme a sedíme na zahrádce - dají se pak přihřát na roštu, ale většinou k tomu ani nedojde, protože jsou hned pryč .... :-))) Snad Vám budou chutnat. Mějte se fajn a dejte vědět, jak se povedly ...
Pabuša 23. 5. 2007, 22:31
@ASliva tak jsem to dnes zkusila (Y), sice náročnější na čas, ale |:o), slupli jsme je jako malinu :-), díky za receptík (clamp) (clamp)
ASliva (upraveno) 23. 5. 2007, 23:16
@Pabuša díky moc!!!! .... jasně, brambory se pečou hodinku, ale mně už to vůbec nepřijde. Když je šoupnu do trouby udělám si směs, která během pečení prochladne a já pak, abych vše urychlila, rozkrajuji brambory horké, nechám z nich chvilku vylítnout páru, navlíknu chňapku, abych se nepopálila a už vykrajuju vnitřky brambor do připravené směsi. Je fakt, že párkrát jsem si packu trochu popálila, když jsem se snažila prohníst směs s horkými vnitřky brambor, aby se vše spojilo v takovou tu kaši, co se cpe zpět do těch slupek od brambor .... babička nenadarmo říkala, že kuchařka zkusí .... :-))) Já jich osobně dělám vždy celý plech ... takže i více směsi, aby se v bramborách neztratila ...
Pabuša 27. 5. 2007, 15:07
@ASliva vkládám fotečku,jak se mi to povedlo :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie