Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Hudební dort

Hudební dort

Potřebné ingredience

I když dovnitř nevidíte....celočokoládová verze - korpus i krém doplněný rybízovou marmeládou. Potahová hmota Smart velvet - příchuť mandle - barvy Wilton

Postup přípravy

1. den - barvení hmoty, modelování růží, 2.den - pečení korpusu, příprava krému, lepení k sobě, 3.den - potahování, zdobení.... konečná úprava

Zobrazit více...
DORTY
Pánský pivní dortík ... a něco navíc!!!! :-))) aneb 30 let, 30 piv!!!

Pánský pivní dortík ... a něco navíc!!!! :-))) aneb 30…

Potřebné ingredience

pivo - plech, čajové svíčky, oboustranná lepící páska, krabice - karton, balicí papír, stužky - textil, papír..... na utopence - buřty, cibule, papriky, feferonky, lák, koření, vykrajovátka na cukroví

Postup přípravy

....a zase ta trpělivost a kreativní mysl :-)))

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slané muffinky - velice rychlé

Slané muffinky - velice rychlé

Potřebné ingredience

220g hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 80g rozehřátého másla, 2 vejce, 250g zakysané smetany, 150g nastrouhaného tvrdého sýra, 20dkg na drobno nakrájeného salámu (já raději tvrdý pikantní), .... popř. 2 stroužky česneku, pepř, paprika, zelenina, olivy, ... atd.

Postup přípravy

- veškeré suroviny smícháme dohromady a plníme košíčky či formičky na muffiny - při pečení naběhnou jen trochu, můžeme tedy plnit více, ale pod okraj
- pečeme 20-25 min
-…

Zobrazit více...
POLÉVKY
VICHYSSOISE - báječná francouzská pórková polévka

VICHYSSOISE - báječná francouzská pórková polévka

Potřebné ingredience

3 lžíce másla na osmažení + 1 lžíce na dokončení, 3 pórky - bílá a světle zelená část (trochu světle zelené části uchovejte na ozdobu) 2-3 brambory - oloupané a nakrájené na kousky, 1,2l zeleninového vývaru, sůl či podravka na dochucení, 200ml smetany ke šlehání, opečená bageta k podávání

Postup přípravy

- pórky zbavte poškozených a vnějších listů, rozkrojte je podélně dobře propláchněte - zvlášť v místech, kde se listy začínají oddělovat (aby v nich nezůstal žádný písek) Pak je…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Silvestrovský dort

Silvestrovský dort

Potřebné ingredience

můj silvestrovský výtvor

Postup přípravy

.... nechala jsem se zde inspirovat a všechny jsem na oslavě nového roku překvapila!!! .... a to fakt potěší!!!

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
CHUTNÉ DÁRKY  pod stromeček

CHUTNÉ DÁRKY pod stromeček

Potřebné ingredience

kokosový likér (recept dle Apetitu),
hrudky "BRADA" (viz mé recepty)

..... vše ve vánočním balení, abych rodině udělala radost!!!!

Postup přípravy

... nejvíc jsem se vyřádila na výzdobě, byl to krásnej relax!!!! Tvořila jsem mašličky, na vláknech pak visí kokosové skořápky a z korkového podtácku jsem vystřihla a napsala…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Hrudky  "BRADA" - úžasně rychlé a výborné!!!!!!!!!

Hrudky "BRADA" - úžasně rychlé a výborné!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

250g cukru krupice, 250g másla, 2 vejce, 300g drcených vlašských ořechů, 300g rozinek namočených v rumu, 100 g čokolády hořké, 100g čokolády mléčné, 300g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli

Postup přípravy

- pozor čokoládu a ořechy nerozmixovat na prach - musí být větší kousíčky - dá se i krájet
- rozinky je nejlepší mít v rumu minimálně přes noc - nafouknou se
- čokolády může…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
GNOCCHI s kuřecím masem, smetanovo-sýrovou omáčkou, houbami a špenátem

GNOCCHI s kuřecím masem, smetanovo-sýrovou omáčkou,…

Potřebné ingredience

suroviny: gnocchi (bramborové noky) 600g - dají se koupit skoro v každém hypermarketu - mražený nebo chlazený polotovar, máslo, olej, 300g kuřecího masa - prsa nebo kuřecí stehenní (mám raději), sůl, podravka, houby - žampiony nebo tvrdé hřiby či křemeňáky, 1 kelímek smetany, tavený sýr - balení Smetanita, listový špenát (mražený)

Postup přípravy

- na pánvi rozpustíme trochu másla s olejem a orestujeme nadrobno nakrájené kuřecí maso - ochutíme solí a podravkou
- poté maso vyjmeme z pánve na talíř a na pánvi znovu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ovesné karbanátky

Ovesné karbanátky

Potřebné ingredience

vločky (1/2 pytlíku), česnek, sůl, majoránka, 2 vejce, 150g strouhaného Eidamu (může být i uzený), strouhanka, olej na smažení

Postup přípravy

- na 1/2l vody - 1/2 pytlíku vloček
- ve vodě svaříme česnek, sůl, majoránku - dle chuti
- přidáme vločky a 2 min. za stálého míchání povaříme
- po vychladnutí přidáme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plněné brambory

Plněné brambory

Potřebné ingredience

stejně velké větší brambory bez porušení, sůl
Náplň: olej, větší množství cibule, uzenina - lepší něco mastnějšího (špekáčky, libovější slanina,...), česnek, pepř, sůl, sýr Eidam, petrželka

Postup přípravy

- brambory ve slupce důkladně omyjeme kartáčkem, poté propícháme vidličkou, osolíme a necháme cca na 1h (dle velikosti brambor) na 220 stupňů péct v troubě - brambora (slupka) po…

Zobrazit více...

Kategorie