Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

GNOCCHI s kuřecím masem, smetanovo-sýrovou omáčkou, houbami a špenátem

0.0
GNOCCHI s kuřecím masem, smetanovo-sýrovou omáčkou, houbami a špenátem

Potřebné ingredience

suroviny: gnocchi (bramborové noky) 600g - dají se koupit skoro v každém hypermarketu - mražený nebo chlazený polotovar, máslo, olej, 300g kuřecího masa - prsa nebo kuřecí stehenní (mám raději), sůl, podravka, houby - žampiony nebo tvrdé hřiby či křemeňáky, 1 kelímek smetany, tavený sýr - balení Smetanita, listový špenát (mražený)

Postup přípravy

- na pánvi rozpustíme trochu másla s olejem a orestujeme nadrobno nakrájené kuřecí maso - ochutíme solí a podravkou
- poté maso vyjmeme z pánve na talíř a na pánvi znovu rozpustíme už větší množství másla, na němž osmahneme do měkka houby
- pak přilijeme smetanu, ochutíme podravkou (dle chuti)
- když je smetana teplá rozpustíme v ní tavený sýr (2-3 obdélníky Smetanita), přidáme nahrubo pokrájený listový špenát a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí
- do omáčky dáme prohřát maso a poté vše smícháme s vařenými gnocchi

P.S. je to kalorická bomba, ale já gnocchi (ňoky) miluju!!! Vše dělám od oka, ale sem uvádím přibližnou gramáž a množství. Vařím pro 2 osoby a jsou to velké porce a většinou zbyde ještě miniporce pro jednoho k večeři. Jedná se o poměrně syté jídlo. Každopádně smetanové gnocchi se dají dělat na milion způsobů - místo kuřecího masa šunku a místo špenátu třeba hrášek. Dá se přidat česnek, nebo ve smetaně rozpustit plísňový sýr (Gorgonzola, Niva) či jiný snadno tavitelný sýr. Opravdu záleží na Vaší fantazii. Já si tento recept vymyslela, protože jsem nikde podobný nenalezla. Chtěla jsem vyzkoušet tuto mňamku, kterou jsem si s oblibou dávala v pizzériích. Tuto verzi mám nejraději!!! Tak dobrou chuť!!!!!! RYCHLÉ!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie