Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Bramboráky

0.0
Bramboráky

Potřebné ingredience

Brambory, česnek, majoránka, sůl, vejce, mouka, popřípadě zbytky masa, olej nebo tuk na smažení. Nepíšu přesné množství, je třeba přidávat všeho "podle chuti", záleží na množství brambor.

Postup přípravy

Do misky na jemno nastrouháme syrové brambory, přidáme česnek, sůl, majoránku, vejce a trochu mouky. Máme-li zbytky masa, nakrájíme nadrobno a přidáme (já jsem měla trochu uzeného masa a pečeného kuřete - dala jsem tam vše). Můžeme přidat také játra, salám apod. - prostě co máme. :-)) Vše důkladně promícháme a na pánvi usmažíme menší placičky (lépe se s nimi manipuluje a do ruky lépe padnou). Výborné jsou s okurky nebo s kyselým zelím. Na mě většinou nezbude, ujídají mi to rovnou z pánve. Ani jsem je nestačila vyfotit na talíři.

Všechny přísady smícháme.

Usmažíme drobné placičky. Já dávám na pánev lžící a "rozplácnu".

Hotové je dávám na ubrousek, aby se vsákla mastnota. Vidíte, že už mi je ujídají.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie