Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Rychlé a chutné dobrůtky,přišlo mi majlíkem,opravdu dobroučké

0.0
Rychlé a chutné dobrůtky,přišlo mi majlíkem,opravdu dobroučké

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů.

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto a rozkrájíme na obdélníky. Položíme šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a zase šunku. Polovinu těsta přehneme přes náplň a pořádně přitlačíme!!!! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.

Nadívané brambůrky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 ks velkých brambor, 4 vejce, 8 plátků másla, 10-15 dkg šunkového salámu, 15 dkg cihly, sůl, pepř, grilovací koření, sladká paprika, bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY
Velké brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Šunku nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme nejprve kousek másla, na to proužky šunkového salámu, které úmyslně necháme koukat ven a na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, jestli bílek přeteče do pekáčku. Vejce osolíme a opepříme. Celý brambor zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýru. Vršek okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 230°C pečeme asi 20 min.
Upečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné samostatné pouze se zeleninou nebo jako neobvyklá příloha k masu.
VYZKOUŠEJTE!!! ZARUČUJI, ŽE VÁM BUDE CHUTNAT !

Plněná veka - výborná
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Plnila jsem i rohlíky, bagety nebo jen namazat na veku to taky jde

POSTUP PŘÍPRAVY

100 g šunkového salámu, 1 vejce uvařené natvrdo, 1 tavený sýr, 50 g pomazánkového másla, 1 lžička hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 kapie, pepř, sůl. Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed (necháme pouze tenkou kůrku). Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, nasekanou kapii, salám, okurku, sýr a přidáme rozdrobený střed veky. Smícháme s trochou nahřátého másla v kašovitou hmotu, kterou naplníme obě poloviny a spojíme. Zabalíme pevně do utěrky a necháme v chladničce do druhého dne uležet. Krájíme na 1-1,5 cm chlebíčky.

ĎÁBELSKÉ TOUSTY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg paprik, 1kg rajčat, 3 velké cibule, 1 paličku česneku, 1/2 balení DEKO- kořenící přípravek sypký k nakládání okurek a zeleniny, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného umletého masa (my dáváme bůček)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené ( před pečením moc nesolit) a umleté maso a ješte trochu povaříme. Dáme trochu vychladnout a plníme do malých skleniček (nejlepší jsou od dět. přesnídávek se šroubovacím uzávěrem, nebo od tatarky apod.) A sterilizujeme tak 10-15 min.
.
Tak když už máte ďábelky, poradím dobroučký obídek. Z vepřového masa (kuřecího) nakrájejte kostky, osmáhněte cibulku, poduste na ni vepřové nebo kuřecí kostky a když už bude maso téměř hotové, přidejte skleničku toustů a dodělejte do měkka. A na konec trošku zahustit moukou. Já k tomu dělám malé bramboráčky a když se mi nechce, tak udělám jeden velký bramborák, na něj nanesu směs, přehnu a je to vynikající obídek.

Paštikové penízky!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g jakékoliv paštiky, 50g Hery, 1/2prášku do pečiva, asi hrnek polohrubé mouky (tolik, aby se těsto dobře válelo a vykrajovalo)


POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených ingrediencí vyhněteme rukama těsto, vyválíme válečkem a vykrajujeme jakékoliv tvary (použila jsem štamprli na vykrojení koleček). Poklademe na plech s pečícím papírem a pomažeme slanou vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15min.

Grilovací pekáč(ek)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové maso, kuřecí maso, vepřová játra, cibule, mrkev, žampióny, paprika, česnek, brambory, sůl, pepř, paprika sladká, grilovací koření, olej, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše nakrájíme na kousky, dáme do pekáčku (může být i alobalová miska), okořeníme, zalijeme olejem a vodou (vody radši více než méně, aby se vám to nepřipálilo), přikryjeme alobalem a děláme na ohni tak 1,5 - 2 hodiny. Jinak si můžete do směsi přidat cokoliv jiného, fantazii a chuti se meze nekladou.

BEZKONKUREČNÍ POMAZÁNKA KE GRILOVANÉMU MASU - BEZ NÍ SE UŽ GRILOVÁNÍ NEOBEJDE :-))))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tvaroh (nejlépe vanička), 1 bílý jogurt, 10-15dkg na jemno nastrouhané nivy (jak kdo má rád), 2 rozetřené stroužky česneku, popřípadě trochu majonézy nebo tatarky, sůl, pepř



POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny nejlépe ručním šlehačem vymícháme. Sůl a pepř dle chuti, kdo má rád pikantní může přidat trochu chilli. Mojenézu můžete přidat, ale nemusí být. Je to další možná varianta - prostě dle chuti. Na ozdobení občas přidám nasekanou pažitku. Je to fakt úžasný "toping" k jakémukoliv grilovanému masíčku či rybě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra10 21. 11. 2008, 21:46
jednoduché a rychlé pohoštění pro hosty :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie