Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Úžasný banánový dort

Úžasný banánový dort

Potřebné ingredience

Recept není můj, dovolila jsem si jej vypůjčit zde: Ivana N. (spero) ID 143473 - banánové řezy.

Postup přípravy

Vřele doporučuji vyzkoušet. Je to rychlé, dobré, a hlavně je to hned pryč. :o) Ivance moc díky.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dršťková z kuřecích žaludků

Dršťková z kuřecích žaludků

Potřebné ingredience

500g kuřecích žaludků, 1 větší cibule, 20g mleté papriky (já používám lahůdkovou a dávám od oka), 60g sádla (dala jsem 100% tuk), česnek dle chuti, 1 lžíce rajského protlaku, 50g hl. mouky (já dávám později na zahuštění jíšku Knorr), drcený kmín, pepř, sůl a majoránka dle chuti, můžeme přidat 2 kostky bujónu Maggi - Karpatský pro zvýraznění chuti

Postup přípravy

TENTO RECEPT JE Z TV POŘADU PROSTŘENO NA PRIMĚ! Vyzkoušela jsem dnes k obědu, a protože je to opravdu veliká mňamka, tak jej přidávám sem.\r\n\r\nKuřecí žaludky pečlivě očistíme a…

Zobrazit více...
DORTY
Kytka - vzpomínka na Holandský Keukenhof

Kytka - vzpomínka na Holandský Keukenhof

Potřebné ingredience

Mramorový korpus (pařez) - viz Dáša V. (ID 9782) - tímto velké díky za inspiraci, opravdu vynikající korpus, ke kterému stojí za to se vracet :-). Krém: 1 vanilkový pudink (nejraději mám Naturamyl od Dr. Oetkera), 250 ml mléka, 5 dkg 100% tuku (používám většinou Omegu), 1 máslo (25dkg), 15 dkg moučkového cukru, a dále dle příchuti - zde to byla uvařená káva - cca 5 pol. lžic (Záleží na tom, jak moc chcete, aby ta kávová příchuť vynikla. Děti to moc nemusí, tak to nebyla moc silná káva.)

Postup přípravy

Krém: dělám již několik let stále stejný, pouze měním příchutě, zde lehce kávový nádech. V mléce uvaříme pudink, necháme vychladit za občasného míchání. Šleháme ručním šlehačem,…

Zobrazit více...
DORTY
Podkova k 50. narozeninám

Podkova k 50. narozeninám

Potřebné ingredience

Pro inspiraci

Postup přípravy

V případě zájmu, dopíšu i recept. (růže byly koupené, dort jsem dělala na rychlo)

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Velikonoční  marcipánoví zajíčci

Velikonoční marcipánoví zajíčci

Potřebné ingredience

Na 20 kousků:
500g marcipánu, 1 balíček dětských piškotů, 1 nutella, potravinářské barvy, moučkový cukr na vál

Postup přípravy

Dětské piškoty potřeme na ploché straně nutellou a slepíme po 2 k sobě. Marcipán rozdělíme na několik částí a každou propracujeme se špetkou jiné potr. barvy rozmíchané v troše…

Zobrazit více...
DORTY
Garfield v pelíšku

Garfield v pelíšku

Potřebné ingredience

Pouze pro inspiraci.

Postup přípravy

Tohle je můj celodenní výtvor. Chce to dostatek trpělivosti a trošku šikovnosti. Nedopadlo to sice zcela dle mých představ, ale výsledek měl úspěch a to je pro mne to…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Listový koláč se sýrem a slaninou

Listový koláč se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta (500g), 1 cibule, 150g slaniny, 1 lžíce oleje, 250g sýra vcelku (Eidam a pod.), 1 šlehačka, 4 vejce, sůl, pepř, 3 lžíce petrželky.

Postup přípravy

Plech s vyššími okraji si vyložíme pečícím papírem.Listové těsto rozválíme tak, aby nám ,po vložení na plech, zůstaly po stranách vyšší okraje, které kopírují boky plechu. Slaninu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Banánové jednohubky - děti milují a jsou hned pryč!!!

Banánové jednohubky - děti milují a jsou hned pryč!!!

Potřebné ingredience

Banány (podle toho, kolik chcete dělat jednohubek), čokoládová poleva, kulaté dětské piškoty, párátko na namáčení nebo lžička, jak je kdo šikovný :-)

Postup přípravy

Oloupaný banán nakrájíme na kolečka široká okolo 0,5cm, vložíme mezi 2 kulaté piškoty a namočíme celé do čokolády. Aby nebylo více čokolády na rukách než na jednoubce, tak jsem…

Zobrazit více...
DORTY
Sněhurka a 7 trpaslíků

Sněhurka a 7 trpaslíků

Potřebné ingredience

K 7. narozeninám - každý trpaslík obdržel jeden kalíšek a v něm svíčku. Po zapálení svíček už Sněhurce nebylo zima :-)

Postup přípravy

Pro inspiraci

Zobrazit více...
DORTY
Jablečný nepečený dort

Jablečný nepečený dort

Potřebné ingredience

dětské piškoty (množství dle velikosti dort. formy), 1 kg jablek (oloupaných a nakrájených jako na kompot - čtvrtky), 1 vanilkový cukr, na špičku nože mleté skořice, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, cukr krupice dle chuti, 1 šlehačka na ozdobu, dále na ozdobu ovoce nebo obrázek z jedlého papíru.

Postup přípravy

Jablka dáme do hrnce, podlijeme cca čtvrtlitrem vody a dusíme, až jsou jablka uvařená téměř na kaši. Ještě před koncem dušení přidáme dle chuti cukr a mletou skořici. V dalším…

Zobrazit více...

Kategorie