Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Banánové jednohubky - děti milují a jsou hned pryč!!!

0.0
Banánové jednohubky - děti milují a jsou hned pryč!!!

Potřebné ingredience

Banány (podle toho, kolik chcete dělat jednohubek), čokoládová poleva, kulaté dětské piškoty, párátko na namáčení nebo lžička, jak je kdo šikovný :-)

Postup přípravy

Oloupaný banán nakrájíme na kolečka široká okolo 0,5cm, vložíme mezi 2 kulaté piškoty a namočíme celé do čokolády. Aby nebylo více čokolády na rukách než na jednoubce, tak jsem napichovala na párátko nebo na plastová napichovátka na jednohubky a napíchlé jsem to máčela, vyndala a nechala nad hrnce kratičce okápnout a šup na tác vyložený peč. papírem. Když se to po zaschnutí přilepí, jde to lépe odloupnout, než z holého tácu. Ale namáčet to jde i na lžičce.

Banán předá vlhkost do piškotů, takže jsou pak hezky měkké. Bohatě stačí dělat 2-3 dny před Vánocemi, protože je to opravdu rychlovka a banán by asi nevydržel. To nevím jistě, u nás to nikdy déle než do druhého dne, co se to dalo na stůl, nezbylo. Navíc to bez problémů můžou jíst i Ti malí capartíci a moc jim to šmakuje.
Nedá se na tom nic zkazit. Hotové to bylo z 1 banánu asi za 10 minut (přitom jsem stihla vařit i večeři).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mučitelka 23. 11. 2007, 9:30
Mirko, tak tohle dělám léta a jsou zaručeně první pryč. A to spotřebuju 3 velká balení piškotů ;-).
prdecek 23. 11. 2007, 0:09
...a my taky děláme :-p.Pochoutka je to vynikající (Y) (hello).Táňa.
Marťa1 22. 11. 2007, 23:35
(Y) Taky už léta dělám, a když mi před vánoci zbyde při pečení trošku máslového krému, ještě piškoty před namočením promažu....mňamka :-p
Karelia 22. 11. 2007, 23:32
Tyto jednohubky mám taky ve svých receptech, je tady už mockrát....nic to ale nemění na tom, že nejen děti je milují ;-)
Hanka V. 22. 11. 2007, 21:53
Jééé Mirko (L) Tohle jsem jako malá měla moc ráda :-) Dělám to dodnes, jenom ještě po namočení v čokoládě obaluju ty piškoty v oříšcích nebo v kokosu :) :-p Ááách jo to je mňamkaaa (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie