Perníčky p. Řezníčkové - hladké, oblé, drží tvar a hned k jídlu

Potřebné ingredience
650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega nebo jakýkoli 100% rostlinný tuk), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), 1 malá lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, 1 lžička citrónovéšťávy.
Postup přípravy
Poleva: Cukr v první řadě prosejte několikrát přes jemné sítko. Polevu pak vymíchejte ručně doběla, musí být pěkně hustá. Hustotu vyzkoušíte, když uděláte párátkem tečku na linku a drží -li tvar a neroztéká se, je poleva akorát na zdobení.
Rady: těsto si můžete udělat i např. 14 dní dopředu, jen mu to prospěje.

a poslední kousek letošní

Moje dnešní várka jen z poloviny tohoto receptu a ještě mi je vnouček baští, tak asi nebude co zdobit :-))

Teď dozdobené a budou pro děti na stromeček, snad se mi podaří je uchovat a nesníst :-)))

další várka, ty budou už na stromeček :-)

A chaloupka z tohoto těsta

:-)

v dárkovém balení

Perníkový adventní věnec
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



















































































































