Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kokosovo-šlehačková roládka - "zbytkáček"

0.0
Kokosovo-šlehačková roládka - "zbytkáček"

Potřebné ingredience

5 vajec, 180 g polohr. mouky, 180 g cukru krupice, rostlinná šlehajda v prášku, 150 ml studeného mléka, meruňkovojablečná marmoška, zbytek vanilkového krému a kokos. Narcisek na ozdobu.

Postup přípravy

Je to taková rychlovka. Určo všichni znáte. Ušleháte si bílky dotuha, zašleháte k nim žloutky s cukrem a pomalu zašleháváte i mouku. Pečete do růžova na pečícím papíře. Po upečení sundáte z plechu, necháte chvilinku "vydýchnout" a poté zarolujete i s pečícím papírem. Když je roládka studená, rozbalíme, promažeme marmoškou a šlehajdou, můžete přidat klidně i ovoce, já včera spěchala, tak jsem nedala, zarolujete, pomažete máslovým krémem např. jako já a posypete kokosem. Dáme do lednice, aby krásně ztuhla. potom jsem jen dozdobila narciskama a hotovo. Bohužel jsem nestihla vyfotit celou roládku, dceruška nechtěla k večeři nic jiného! Navrch mlíčko a spinkala mi až do rána bílého! :-))) Dobrou chuť, je to rychlovka, za půl hodinky máme hotovo! ,-)

P.S.: chtěla jsem udělat kávovou roládku dle Darinky anebo tu mou vyzkoušet, co jsem sem vložila včera, ale bohužel, neměla jsem doma rozpustné kafe bez kofeinu, tak příště. Vím, že by malá chtěla ochutnat a kávovou roládku dělanou z kofeinové kávičky bych jí dát nemohla, tuto ano! ,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 4. 11. 2010, 14:08
dobrý receptík (clamp)
eva1953 3. 11. 2010, 15:14
ty jsi ale šikulka (F) (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 3. 11. 2010, 16:35
@eva1953 Díky, Evinko! (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie