(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
***Lehká šlehačková roláda z čáslavic***
Potřebné ingredience
6 vajíček,6 lžíc pískového cukru,vanilkový cukr,6 lžíc polohrubé výběrové mouky,prášek do pečiva,marmeláda,250 ml šlehačky a 2 lžíce moučkového cukru.
Postup přípravy
Ušleháme ze šesti bílků sníh, přidáme 6 lžic cukru, 6 žloutků - postupně, nakonec přidáváme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10- 12min. na 170st.
Mezitím než piškot vychladne našleháme šlehačku s moučkovým cukrem.
Vychladlý piškot mírně potřeme marmeládou/jahodovou,či borůvkovou a vrstvou ušlehané šlehačky.Smotáme v roládu a uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.
Mezitím než piškot vychladne našleháme šlehačku s moučkovým cukrem.
Vychladlý piškot mírně potřeme marmeládou/jahodovou,či borůvkovou a vrstvou ušlehané šlehačky.Smotáme v roládu a uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé