(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
NESKUTEČNÁ!!!! Šlehačková roláda alá teta Milka

Potřebné ingredience
10 dag cukr moučka, 1 polévková lžíce GUSTIN (majzena), 5 vajec, 2 lžíce kakaa, šlehačka (ideální od firmy Kunín), alobal, máslo na vymazání
Postup přípravy
Těsto:
- 10 dag cukr moučka, 1 lžíce GUSTIN (majzena), 5 žloutků - pořádně smíchat
- ušlehat sníh z 5 bílků - přidat do těsta
- přidat 2 lžíce kakaa
- do pekáče vložit alobal a vymazat ho pořádně máslem
- nalít těsto
Pečení: 250°C 5 minut, 50°C 5 minut
- mezitím vyšlehat šlehačku s jednou lžičkou cukr moučka
- vyndat z pekáče alobal a nechat stydnout ale NE úplně do studena
- natřít šlehačku na hotové těsto a zamotat do alobalu, na kterém se peklo těsto
- dát do lednice vychladnout
Je to výborná a lehoučká roládka - u nás se po ní jenom zapráší:-))).
- 10 dag cukr moučka, 1 lžíce GUSTIN (majzena), 5 žloutků - pořádně smíchat
- ušlehat sníh z 5 bílků - přidat do těsta
- přidat 2 lžíce kakaa
- do pekáče vložit alobal a vymazat ho pořádně máslem
- nalít těsto
Pečení: 250°C 5 minut, 50°C 5 minut
- mezitím vyšlehat šlehačku s jednou lžičkou cukr moučka
- vyndat z pekáče alobal a nechat stydnout ale NE úplně do studena
- natřít šlehačku na hotové těsto a zamotat do alobalu, na kterém se peklo těsto
- dát do lednice vychladnout
Je to výborná a lehoučká roládka - u nás se po ní jenom zapráší:-))).

Takhle vypadá těsto po přidání všech ingrediencií

Natírání šlehačky - já jsem použila pařížskou

Ukázka balení

Finální zabalení před uložením do lednice

Po vychladnutí v lednici

A při servírování - pouze na chvilku, za chvíli je pryč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
7jak
(upraveno)
16. 4. 2008, 13:01
Dobrý den, Michaelo.
Mohu se zeptat. Je nutný ten alobal nebo mohu použit i papír na pečení? A na vymazání mohu použit Heru? Děkuji za odpověd. Přeju hezký den. Valentová

nahlásit

Ivca+tobisek
(upraveno)
4. 1. 2008, 13:23
Míšo, to snad NEE, tak tuhle roládku kupuju v jedné cukrárně - mám bezlepkovou dietu a tahle je bezlepková.. je to přesně ona - lehounká, dobrá, a ted si ji můžu udělat doma!
Jste
díky
a dám vědět jak do dopadne








nahlásit

MysPlys
(upraveno)
6. 1. 2008, 13:58
@Ivca+tobisek
Ivčo, tak to mám radost
. U nás se po ní jenom zapráší. Je to fakt mňamka.

nahlásit

Mourinka
(upraveno)
12. 12. 2007, 11:05
Jé, já dělám podobnou, ale místo Maizeny mám oříšky. Pokusím se někde receptík najít. Nicméně děkuji za tip na rychlý a lehoučký močníček na víkend.

nahlásit

MysPlys
(upraveno)
12. 12. 2007, 14:16
@Mourinka
Tak to zní zajímavě
. Pak pošlete receptík
. Hezký den Míša+
+




nahlásit

Ivinkam
(upraveno)
12. 12. 2007, 10:56
Tohle znám,ale mám trochu jiný recept.A dávám kremonku a tak roláda dýl vydrží
pokud se hned nesní
Ta vaše vypadá úžasně







nahlásit

Koblížci
(upraveno)
10. 12. 2007, 17:55
Je špičková..jen my teda nepřislazujeme už šlehačku. Bohatě to stačí...
nahlásit

MysPlys
(upraveno)
10. 12. 2007, 18:09
@Koblížci
Já se přiznám, že taky nepřislazujeme
. Ale od tety Milky mám tento originální recept, tak posílám dál
....


nahlásit