(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Jahodové knedlíky (tvarohové)

Potřebné ingredience
2 zelené měkké tvarohy pol. mouka dětská krupička jahody moučkový cukr máslo tvrdý tvaroh
Postup přípravy
Z měkkého tvarohu, pol. mouky a dvou lžic dětské krupičky uděláme vláčné těsto, asi jako modelínu. Plníme jahodami, meruňkami atd. uděláme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody. Po vyplavání na povrch vaříme cca 5 min. podle velikosti knedlíků.
Posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, pocukrujeme a polijeme rozpuštěným máslem
Posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, pocukrujeme a polijeme rozpuštěným máslem

dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

zdenča50
(upraveno)
14. 6. 2016, 13:19
Tak brzy budou asi knedlíky. Vypadají moc pěkně.

nahlásit

Lucik13
(upraveno)
4. 8. 2008, 11:19
Jani dělala sem je v neděli a strašně moc dobrý, díky za recept




nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 8. 2008, 14:05
@Lucik13
NEMÁŠ ZA CO, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNALY




nahlásit
janulka44
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:39
mohu se zeptat...kolik se tam dává té mouky...děkuji
nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:48
@janulka44
JAK JSEM PSALA NÍŽ, DĚLÁM OPRAVDU OD OKA......PŘISYPÁVÁM.....TĚSTO MÁ MÍT KONZISTENCI ASI JAKO MODELÍNA.......

nahlásit

kekina
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:01
Janciprosimte, doplntam problbce kolikmouky

nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:11
@kekina
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1736&user=13130 jsem magor či co........mám tady ten recept dvakrát....tak tenhle asi smáznu, u toho prvního je víc komentářů, tak až si to ty a paní pod tebou přečteš, smažu to....hodila jsem k tomu prvnímu taky dnešní aktuální fotky....
nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:06
@kekina
JÁ TO DĚLÁM OD OKA



nahlásit

bellarose
(upraveno)
21. 2. 2008, 20:51
Jde to udělat i z mražených jahod z obchodu?
nahlásit

kurel
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:33
@bellarose
Též dělám jahodové knedlíky, akorát nedávám dětskou krupičku, pouze polohrubou mouku a jsou skvělé. Jahody zmražené jsou ještě lepší než čerstvé, jelikož se vám budou lépe zabalovat. Naše děti tyto knedlíky milují a hlavně jsou velice rychle hotové.


nahlásit

bellarose
(upraveno)
22. 2. 2008, 11:33
@kurel
Děkuji!

nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:47
@kurel


nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 21:10
@bellarose
mělo by to jít

nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 2. 2008, 20:33
právě dovařeno a spapáno

nahlásit