Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

NORSKÁ VÁNOČNÍ POLÉVKA

0.0
NORSKÁ VÁNOČNÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

3 ks file , celer,mrkev,petržel,hrášek,kukuřici,2 bobkové listy,lžička nového koření,5 kuliček pepře,1 lžička koření na ryby,cibule,2 stroužky česneku,sůl,smetana celá,jíšku,1kostka drůbežího bujonu,

Postup přípravy

Vše dáme vařit a když je to měkké zahustíme - já používám bílou jíšku v krabičce.Potom nalijeme smetanu a necháme probublat.No a máme hotovo, maximálně dochutím kořením na ryby a osolím.Vynikající polévka pro ty kdo nejí polévku z kapra.Dělala jsem tuhle polévku z kalamárů a je také výborná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

puňta 1. 1. 2010, 21:55
Dobrý večer Šárko, děkuji moc za super recept (Y). Polévka je moc výborná - celá rodina jsme si hodně pochutnali (pl) a určitě se k ní budeme vracet nejen o Vánocích. Hodně zdravíčka, štěstí a radosti do nového roku přeje Pavlína (L)
colette 8. 12. 2006, 23:53
Šárko, co myslíš - koření na ryby? Asi nějaká směs, ale jaká? Já normálně na ryby používám rozmarýn, bazalku, tymián nebo provensálské. to ale asi do norské polévky nepatří. Omlouvám se za blbý dotaz. ;-)
SAARKAA 9. 12. 2006, 8:46
@colette Kačko není to blbý dotaz ;-) já používám směs a může být jákákoliv ale pozor na tu co je v ní přidaná i sůl aby ta polévka pak nebyla slaná když bys jí i ty osolila .

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie