(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Brokolicové karbenátky
Potřebné ingredience
Brokolice, mrkev, vejce, strouhanka, sůl, případně vegeta či další koření, olej na smažení.
Postup přípravy
Brokolici rozlámeme na růžičky a dáme do hrnce. Přidáme nakrájenou mrkev (mrkev udělá karbenátky barevnější - kdo nemá rád, nedá ji), osolíme a vše uvaříme do měkka. Potom rozmačkáme vidličkou, okořeníme dle chuti (já dávám jen trochu nějaké vegety - vařím většinou pro malé děti), přidáme jedno vejce a strouhanku dle potřeby až se vše pěkně spojí. Potom vytvoříme menší placičky, které ještě obalíme ve strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení je dávám okapat na papírové kuchyňské utěrky, aby nebyly nasáklé olejem. Podávám s brambory, bramborovou kaší, ale nejlepší jsou jen tak do ruky.
Uvařenou brokolici a mrkev rozmačkáme, okořeníme, přidáme vejce a strouhanku a "hňácáme a hňácáme".
Vytvoříme malé placičky, které ještě obalíme ve strouhance.
Usmažíme.
Necháme okapat na papírové utěrce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janai
(upraveno)
12. 1. 2009, 13:47
právě jsem dovařila, dneska už podruhé. Jsou moc dobré. Chutnají dokonce i mému masožravému manželovi.